Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Εκτός” εκκλησίας παιδόφιλος ιερέας

“Εκτός” εκκλησίας παιδόφιλος ιερέας
Έγγραφα που δείχνουν ότι αρκετοί ιερείς ήταν συνένοχοι στο έγκλημα αυτό. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2010 | 08:24
Πρώτη δημοσίευση: 29.03.2010 | 08:24

Καθολικός ιερέας στη Βόρεια Ιρλανδία απαλλάχθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του με απόφαση της ιεραρχίας.

   
Η ιεραρχία του ζήτησε να πάρει άδεια για μια περίοδο, ώστε να μπορέσουν οι αρχές να διεξάγουν έρευνα για τις καταγγελίες ότι κακοποιούσε παιδιά, ανακοίνωσε ο καρδινάλιος Σον Μπρέιντι, επικεφαλής της Ιρλανδικής Εκκλησίας.
 
Ο Μπρέιντι σημείωσε, στην διάρκεια κηρύγματος του σε λειτουργία στο Άρμα το Σάββατο, ότι ο ιερέας --τον οποίο δεν κατονόμασε, ούτε ανέφερε την περιοχή όπου λειτουργούσε-- τέθηκε σε αναγκαστική άδεια ώστε να γίνει ανεμπόδιστα η έρευνα και να προστατευθεί η ασφάλεια των παιδιών στην ενορία του.
 
"Η πολιτική της Αρχιεπισκοπής του Άρμα είναι ότι για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών, η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών πρέπει να είναι η κυρίαρχη προτεραιότητά μας", είπε ο Μπρέιντι.
Πρόσθεσε ότι ο ιερέας έχει το δικαίωμα να θεωρείται αθώος έως την ολοκλήρωση της έρευνας, και ακόμα κάλεσε οποιονδήποτε έχει κακοποιηθεί από ιερέα να το καταγγείλει.
 
Αλλεπάλληλα σκάνδαλα παιδοφιλίας πλήττουν την Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και αλλού, γεγονός που εξώθησε τον Πάπα να δημοσιεύσει μια επιστολή συγγνώμης νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η επιστολή έγινε δεκτή με απογοήτευση στην Ιρλανδία, όπου οργανώσεις θυμάτων κάλεσαν τον Μπρέιντι να παραιτηθεί εξ αιτίας του ρόλου του στη συγκάλυψη μιας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν ιερέας, το 1975.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο