Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκτός ευρώ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

Εκτός ευρώ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.07.2012 | 14:46
Πρώτη δημοσίευση: 29.07.2012 | 14:45

Το 71% των Γερμανών θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ αν δεν τηρήσει το πρόγραμμα. Σε δημοσκόπηση της Bild, το 51% θεωρεί ότι η Γερμανία θα ήταν ισχυρότερη χωρίς το ευρώ

Το 51% των Γερμανών θεωρεί η πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα ήταν καλύτερα εκτός του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild -ενώ οι επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Εmnid μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου, το 51% θεωρεί πως η Γερμανία θα βρίσκοταν σε καλύτερη οικονομική θέση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι 29% που πιστεύει το αντίθετο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το 71% θέλει την Αθήνα εκτός ευρώ εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις ενώ ένα 19% είναι υπέρ της παραμονής της, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, στο κοινό νόμισμα.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει μεν σημαντικό προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, αλλά δείχνει τους «προτιμώμενους εταίρους» της, τους Φιλελεύθερους (FDP), κάτω από το όριο εισόδου στο Μπούντεσταγκ.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει 36% στο CDU, ένα 29% στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ένα 12% στους Πράσινους, ένα 8% στο νεότευκτο κόμμα των Πειρατών και ένα 7% στο κόμμα της Αριστεράς (Linke). Το FDP εμφανίζεται στο 4%, κάτω του ορίου του 5%.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο