Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκτός ευρώ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

Εκτός ευρώ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

Το 71% των Γερμανών θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ αν δεν τηρήσει το πρόγραμμα. Σε δημοσκόπηση της Bild, το 51% θεωρεί ότι η Γερμανία θα ήταν ισχυρότερη χωρίς το ευρώ

Το 51% των Γερμανών θεωρεί η πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα ήταν καλύτερα εκτός του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild -ενώ οι επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Εmnid μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου, το 51% θεωρεί πως η Γερμανία θα βρίσκοταν σε καλύτερη οικονομική θέση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι 29% που πιστεύει το αντίθετο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το 71% θέλει την Αθήνα εκτός ευρώ εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις ενώ ένα 19% είναι υπέρ της παραμονής της, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, στο κοινό νόμισμα.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει μεν σημαντικό προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, αλλά δείχνει τους «προτιμώμενους εταίρους» της, τους Φιλελεύθερους (FDP), κάτω από το όριο εισόδου στο Μπούντεσταγκ.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει 36% στο CDU, ένα 29% στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ένα 12% στους Πράσινους, ένα 8% στο νεότευκτο κόμμα των Πειρατών και ένα 7% στο κόμμα της Αριστεράς (Linke). Το FDP εμφανίζεται στο 4%, κάτω του ορίου του 5%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε