Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Ελάτε για χαλάρωση…στην Αϊτή”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση αμερικανικού πρακτορείου να συνεχίσει τις κρουαζιέρες στην ισοπεδωμένη Αϊτή.

Την ώρα που στην Αϊτή οι επιζώντες μάχονται για ένα ποτήρι νερό και τα σωστικά συνεργεία ακόμη ανασύρουν ανθρώπους ζωντανούς η εταιρεία Royal Caribbean αποφάσισε να συνεχίσει τις κρουαζιέρες στο νησί της Καραϊβικής.

Η εν λόγω αμερικανική εταιρεία διαθέτει μία ιδιωτική παραλία στο Λιμπαντί που φρουρείται και επιμένει να συνεχίσει τις κρουαζιέρες σαν να μην συνέβη τίποτα.

Σύμφωνα με το CNN έχει ξεσπάσει μία διαμάχη για την απόφαση της εταιρείας, καθώς υπάρχουν Αμερικανοί που υποστηρίζουν δεν μπορούν να πίνουν ανέμελοι το ποτό τους στην παραλία ενώ λίγα χιλιόμετρα μακριά άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια και άλλοι παλεύουν για την επιβίωση τους.

Ωστόσο οι εικόνες χάους δεν φαίνεται ότι αλλάζουν την γνώμη άλλων Αμερικανών και κυρίως ειδικών σε θέματα τουρισμού που επισημαίνουν ότι οι κρουαζιέρες θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία και θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στο νησί. Την ίδια επιχειρηματολογία αναπτύσσει και στο μπλόγκ του ο πρόεδρος της Royal Carribean, Adam Goldstein και σημειώνει ότι οι κρουαζιέρες δεν δημιουργούν προβλήματα σε κανέναν.

Έτσι η Αμερικανίδα Κάθριν Τζόουνς που έχει κλείσει την κρουαζιέρα λέει στο CNN ότι θα πάει στην Αϊτή αλλά εκείνη την μέρα δεν θα το ευχαριστηθεί και απλώς εύχεται τα χρήματα που θα ξοδέψει να βοηθήσουν τους AΪτινούς.

Τα θαύματα συνεχίζονται στην Αϊτή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε