Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελέγχει αυτοκίνητα και ανταλλακτικά για ραδιενέργεια η Toyota!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Όσα αυτοκίνητα εξάγονται από την Ιαπωνία, θα υποβάλλονται πρώτα σε έλεγχο για τα επίπεδα ακτινοβολίας ανακοίνωσε η Toyota!

Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, γνωστοποίησε πως άρχισε να μετράει τα επίπεδα της ακτινοβολίας στα οχήματά της που εξάγονται από την Ιαπωνία, θέλοντας έτσι να επιβεβαιώσει ότι δεν δημιουργούν κινδύνους για την υγεία.

«Για την ασφάλεια και την ηρεμία των πελατών μας και άλλων ενδιαφερομένων μερών, η Toyota άρχισε να μετράει τα επίπεδα των ακτινοβολιών στα οχήματα που εξάγει καθώς και στα ανταλλακτικά που στέλνονται στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία.

«Τα επίπεδα που διαπιστώνονται δεν είναι διαφορετικά απ’ αυτά του περιβάλλοντος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων», διαβεβαίωσε ο όμιλος.

Η Ένωση Ιαπώνων κατασκευαστών (Jama) ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι ακτινοβολίες στην ατμόσφαιρα των τόπων παραγωγής και των λιμένων εξαγωγής των ιαπωνικών ομίλων καθώς και γύρω από τα οχήματα δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

«Τα επίπεδα είναι πολύ κατώτερα από το μέγιστο εγκεκριμένο όριο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA)», διευκρίνισε η Jama.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα ύψη τα επίπεδα ραδιενέργειας, στο ψυγείο τα σχέδια νέων πυρηνικών σταθμών

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε