Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ελεύθερη η Σακινέχ – Γλίτωσε από τον θάνατο στο παρά πέντε

Ελεύθερη η Σακινέχ – Γλίτωσε από τον θάνατο στο παρά πέντε
Η Σακινεχ με τον γιο της. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2010 | 08:23
Πρώτη δημοσίευση: 10.12.2010 | 08:23

Οι Αρχές του Ιράν άφησαν τελικά ελεύθερη την Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με λιθοβολισμό και για την οποία είχε υπάρξει διεθνής κινητοποίηση υπέρ της σωτηρίας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ακόμα ο γιος της και ο δικηγόρος της που επίσης κρατούνταν.
 
«Λάβαμε την πληροφορία αυτή από το Ιράν ότι είναι ελεύθεροι», δήλωσε η Μίνα Αχαντί, εκπρόσωπος της επιτροπής κατά του λιθοβολισμού που εδρεύει στη Γερμανία.
 
«Ακόμα περιμένουμε μια επιβεβαίωση. Υπάρχει προφανώς απόψε ένα πρόγραμμα που πρόκειται να μεταδοθεί από την τηλεόραση, και τότε, θα το γνωρίζουμε κατά 100%. Όμως, ναι, έχουμε ακούσει ότι είναι ελεύθερη, καθώς επίσης και ο γιος της και ο δικηγόρος της», διευκρίνισε η Αχαντί.
 
Η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, καταδικάστηκε σε θάνατο από δύο διαφορετικά δικαστήρια το 2006 για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του συζύγου της. Η καταδίκη της για τη δολοφονία μειώθηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση με την έφεση, το 2007, αλλά η ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού για μοιχεία επικυρώθηκε το ίδιο έτος από ένα άλλο εφετείο.
 
Την απελευθέρωση της Μοχαμαντί-Αστιανί χαιρέτησε η Ιταλία χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα ως «μεγάλη για τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Το Ιράν έκανε την χειρονομία της κατανόησης και της επιείκειας που περιμέναμε και την έκανε ασκώντας τα προνόμια του κυριάρχου κράτους» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο