Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελεύθερη θα αφεθεί η γυναίκα δημοσιογράφος των New York Times στη Λιβύη

Στη μέση της φωτογραφίας διακρίνεται η δημοσιογράφος των New York TImes. REUTERS
Δημοσιογράφος των New York Times που συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους της θα αφεθεί ελεύθερη, δήλωσε ο γιος του Καντάφι.
Μια γυναίκα, η οποία είναι μεταξύ των τεσσάρων δημοσιογράφων της εφημερίδας New York Times, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί στη Λιβύη, συνελήφθη και θα αφεθεί ελεύθερη, δήλωσε σήμερα ένας από τους γιους του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
 
“Εισήλθαν παράνομα στη χώρα και όταν ο στρατός απελευθέρωσε την Ατζνταμπίγια από τους τρομοκράτες…, τη βρήκαν εκεί”, δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν ρωτήθηκε για τους τέσσερις δημοσιογράφους.
 
“Τη συνέλαβαν. Αλλά χάρηκαν στη συνέχεια όταν διαπίστωσαν ότι είναι Αμερικανίδα και όχι Ευρωπαία. Για το λόγο αυτό θα αφεθεί αύριο ελεύθερη”, τόνισε.
 
Ο γιος του Καντάφι δεν κατονόμασε τη δημοσιογράφο και συνεπώς δεν επιβεβαιώθηκε εάν πρόκεται για τη φωτογράφο Λίνσεϊ Αντάριο, μια από τους τέσσερις δημοσιογράφους τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κοντά στην Ατζνταμπίγια.
 
“Η απόφαση για την απελευθέρωση της δημοσιογράφου δεν είναι δική μου αρμοδιότητα”, πρόσθεσε.
 
Ο Λευκός Οίκος απηύθυνε έκκληση στις λιβυκές αρχές να προστατεύσουν τους τέσσερις δημοσιογράφους.
 
Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι τόνισε στη συνέντευξή του στο ABC ότι οι Λίβυοι διάκεινται ευνοϊκότερα απέναντι στους Αμερικανούς απ΄ό,τι στους Ευρωπαίους γιατί αρχικά η Ουάσινγκτον δε ζήτησε στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης.
 
Ωστόσο, χθες, οι Αμερικανοί ψήφισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπέρ της απόφασης για στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης.
 

Διαβάστε επίσης:

Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από το ΝΑΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε