Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελεύθερο 11χρονο αγόρι που κατηγορείτο για συμμετοχή σε ταραχές!

Διαμαρτυρία έξω από δικαστήριο του Μπαχρέιν. Ευτυχώς ο 11χρονςο αφέθηκε σήμερα ελεύθερος. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαμαρτυρία έξω από δικαστήριο του Μπαχρέιν. Ευτυχώς ο 11χρονςο αφέθηκε σήμερα ελεύθερος. ΦΩΤΟ REUTERS

Δικαστήριο του Μπαχρέιν διέταξε να αφεθεί ελεύθερο ένα αγόρι 11 ετών, το οποίο βρισκόταν υπό κράτηση εδώ και περίπου ένα μήνα επειδή είχε πάρει μέρος σε ταραχές, όμως πρόσθεσε ότι θα δικαστεί κανονικά, σύμφωνα με τους δικηγόρους του παιδιού.

   Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Άλι Χασάν, σιίτης, «συμμετείχε σε μια συγκέντρωση με στόχο να πλήξει την γενική ασφάλεια».

   Ο εισαγγελέας ανηλίκων Νούρα Αμπντάλα αλ Χαλίφα διευκρίνισε ότι ο 11χρονος Χασάν συνελήφθη στις 14 Μαΐου, όταν προσπάθησε με τους φίλους του να «κλείσουν ένα δρόμο στα περίχωρα της Μανάμα με κάδους σκουπιδιών και κομμάτια ξύλου».

   Η σύλληψη του παιδιού, που είχε μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τη σιιτική αντιπολίτευση.

   Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν, στον Χασάν επετράπη να πάρει μέρος στα διαγωνίσματα για το τέλος της σχολικής χρονιάς όσο διάστημα κρατούνταν.

   Η επόμενη ακρόαση της δίκης του θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου.

   Το Μπαχρέιν –μια χώρα που θεωρείται σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή εκείνη και έδρα του Πέμπτου Στόλου–συνταράσσεται από πολιτικές ταραχές από το 2011, όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό του βασιλείου, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.

   Οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν, καταγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους από την πολιτική και οικονομική ζωή, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει. Η σουνιτική δυναστεία του χώρας απορρίπτει τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, συνεχίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε