Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθερο και πάλι το Youtube στην Τουρκία

Ελεύθερο και πάλι το Youtube στην Τουρκία
Ελεύθερο είναι και πάλι το Youtube στην Τουρκία με απόφαση του Τούρκου υπουργού Μεταφορών.

Η πρόσβαση στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε απαγορευτεί πριν από 2,5 χρόνια λόγω της ύπαρξης βίντεο που πρόσβαλαν τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Την άρση είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ με δήλωσή του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε προβεί σε επαφές για το θέμα αυτό με την Google, στην οποία ανήκει το YouTube.
 
Την απόφαση ωστόσο έλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας, ο οποίος με επιστολή του προς τη Γενική Ασφάλεια ζήτησε να ενημερωθεί αν τα προσβλητικά βίντεο είχαν αποσυρθεί και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, ζητώντας της να επιτρέψει την πρόσβαση πλέον στο Youtube.
 
Σχολιάζοντας την απόφαση οι υπεύθυνοι του ΥοuTube ανακοίνωσαν ότι τα επίμαχα βίντεο δεν αφαιρέθηκαν από την ίδια την ιστοσελίδα, αλλά από τρίτους με τη διαδικασία παραπόνων για το copyright.
 
Το Youtube απαγορεύτηκε στην Τουρκία με απόφαση του πρωταβάθμιου Ποινικού Δικαστηρίου της Άγκυρας στις 5 Μαΐου 2008 με την κατηγορία της προσβολής του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, είχε καταδικάσει την απόφαση ως μέτρο υπερβολικό. Η Τουρκία έχει δεχθεί από την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ επικρίσεις, σχετικά με τη λογοκρισία που έχει επιβάλει σε πολλούς δικτυακούς τόπους από το 2007.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε