Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελευθερώνουν τον οδηγό του Μπιν Λάντεν

Η Λιβύη πρόκειται να απελευθερώσει 37 ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων ο πρώην οδηγός του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν και ορισμένα μέλη της ισλαμιστικής Οργάνωσης Λίβυων Μαχητών, ανακοίνωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Καντάφι, Γιούσεφ Σαουάν.

“Οι 37 ισλαμιστές θα απελευθερωθούν το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ αυτών ο πρώην οδηγός του Μπιν Λάντεν, που κρατήθηκε στο Γουαντάναμο”, δήλωσε ο υπεύθυνος του ιδρύματος, που από το 2007 έχει ανοίξει “διάλογο” μεταξύ των ισλαμιστών και των λιβυκών αρχών και έχει επιτύχει την απελευθέρωση δεκάδων ισλαμιστών.

Ο Αμπού Σοφιάν Μπεν Γκουεμού “ήταν ένας από τους οδηγούς του Μπιν Λάντεν και το 2007 παραδόθηκε από τους Αμερικανούς στις λιβυκές αρχές”, δήλωσε ο Γιούσεφ Σαουάν.

Πηγή προσκείμενη στο ίδρυμα Καντάφι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προσεχώς θα αφεθούν ελεύθεροι άλλοι 150 ισλαμιστές.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Λιβύη απελευθέρωσε 214 κρατουμένους – μέλη διάφορων ισλαμιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων 34 μέλη της ισλαμικής Οργάνωσης Λίβυων Μαχητών. Σύμφωνα με το ίδρυμα Καντάφι “τα πρόσωπα αυτά έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης, που στοχεύει στην αποκήρυξη της βίας και την επανένταξη των κρατουμένων”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε