Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθερος κι… ωραίος ο πρόεδρος της Samsung [vid]

Ελεύθερος κι… ωραίος ο πρόεδρος της Samsung [vid]

Στο σπίτι του επέστρεψε ο πρόεδρος του ομίλου Samsung μετά από ολονύχτια παραμονή στο δικαστήριο. Η… αναμονή του, πάντως, άξιζε τον κόπο (για τον ίδιο) αφού αποφασίστηκε να μην επικυρωθεί η απόφαση του ειδικού εισαγγελέα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως γλίτωσε και από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Επικεφαλής της Samsung από το 2014, όταν έπαθε έμφραγμα ο πατέρας του Λι Κουν-Χι, ο Τζέι Λι κατηγορείται για διαφθορά, υπεξαίρεση και ψευδορκία.

Η απόφαση του κεντρικού δικαστηρίου στη Σεούλ, να του επιτρέψει να επιστρέψει στο σπίτι του, σχολιάστηκε θετικά από τον όμιλο Samsung.

Ο 48χρονος Λι έφυγε από το δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, παραμένοντας στο δικαστήριο όλη τη νύχτα κι περιμένοντας την απόφαση των δικαστών. Δικαιώθηκε για την… αναμονή του, αφού το δικαστήριο της Σεούλ έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος ή ανάγκη να συλληφθεί τώρα ο επικεφαλής της εταιρίας

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε