Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ελεύθερος ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Google στη Μ. Ανατολή – Δεκτός ως ήρωας στην πλατεία Ταχρίρ

Με τιμές ήρωα έγινε δεκτός στην πλατεία Ταχρίρ ο Ουάελ Γόνεμ, στέλεχος του Google, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα.

Ο νεαρός άνδρας έγινε δεκτός με ζητωκραυγές από το πλήθος που έτρεξε προς το μέρος του. Πολλοί είχαν δάκρυα στα μάτια, τον χειροκροτούσαν και φώναζαν «ζήτω η Αίγυπτος, ζήτω η Αίγυπτος».

«Δεν είμαι ήρωας, εσείς είστε ήρωες, εσείς μείνατε εδώ στην πλατεία. Πρέπει να επιμείνετε ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Πρέπει να επιμείνουμε για τους μάρτυρες μας», πρόσθεσε προτού τον διακόψουν οι διαδηλωτές που φώναζαν: “Ο λαός θέλει την ανατροπή του καθεστώτος».

«Με κρατούσαν 12 μέρες με τα μάτια δεμένα»

Ο Γόνεμ, επικεφαλής μάρκετινγκ της Google για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα και σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Dream 12 παραδέχτηκε ότι είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook «Είμαστε όλοι ο Χάλεντ Σαΐντ».

Αυτό το γκρουπ, μαζί με το κίνημα της 6ης Απριλίου, συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Ήμουν με δεμένα μάτια επί 12 ημέρες, δεν άκουγα τίποτε, δεν ήξερα τίποτε», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι συνελήφθη στις 27 Ιανουαρίου και ότι πέρασε τις επόμενες 12 ημέρες στα χέρια των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει την απελευθέρωσή του, ενώ είχε εκφράσει και την ανησυχία ότι μπορεί να υποστεί βασανιστήρια, όμως ο Γόνεμ δήλωσε ότι δεν του «συνέβη τίποτε».

«Δεν είμαι ήρωας, κοιμόμουν επί 12 ημέρες. Ήρωες είναι αυτοί που ήταν στο δρόμο, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, που θυσίασαν τη ζωή τους, που χτυπήθηκαν, που συνελήφθησαν, που εκτέθηκαν σε κίνδυνο», υπογράμμισε.

Όταν το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες νεαρών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ο Γόνεμ χαμήλωσε το κεφάλι του κλαίγοντας.

«Θέλω να πω σε κάθε μητέρα, σε κάθε πατέρα που έχασαν ένα γιο, λυπάμαι, δεν φταίμε εμείς, το ορκίζομαι, δεν φταίμε εμείς, φταίνε αυτοί που ήταν στην εξουσία και που προσπαθούν να παραμείνουν. Θέλω να φύγω», είπε προτού αποχωρήσει βιαστικά από το τηλεοπτικό στούντιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε