Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελεύθερος ύποπτος για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς

Ισραηλινός φερόμενος ως πράκτορας της Μοσάντ που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία στελέχους της Χαμάς αφέθηκε ελεύθερος.

Με εισαγγελική απόφαση, ο Ούρι Μπρόντσκι, κατηγορούμενος από τη γερμανική δικαιοσύνη, για εμπλοκή στην υπόθεση δολοφονίας στο Ντουμπάι ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.

Ο Μπρόντσκι συνελήφθη στις 4 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει εις βάρος του η Γερμανία με την κατηγορία της συνέργειας στην παράνομη κατοχή γερμανικού διαβατηρίου και της κατασκοπείας. Εκδόθηκε στη Γερμανία μόλις χθες, Πέμπτη, αλλά η Πολωνία απέρριψε την κατηγορία της κατασκοπείας, γεγονός που αποκλείει να του ασκηθούν τέτοιες κατηγορίες στη Γερμανία.

Είναι ύποπτος για συμμετοχή στη δημιουργία της ομάδας που ευθύνεται για τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, ιδρυτή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 20 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε