Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εληξε η ομηρία των νηπίων στη Γαλλία – Συνελήφθη ο 17χρονος

Η στιγμή της απελευθέρωσης

Συγκλονισμένη η γαλλική κοινή γνώμη από την υπόθεση ομηρίας 20 νηπίων σε παιδικό σταθμό της Μπεζανσόν. Σοκάρει περισσότερο το ότι ο δράσης ήταν μόλις 17 ετών.

Προφανώς διαταραγμένος ο νεαρός, εισέβαλε στον παιδικό σταθμό της πόλης και για περίπου 4 ώρες κράτησε ομήρους 20 βρέφη. Από ένα σημείο και μετά, ο νεαρός απελευθέρωσε τα περισσότερα παιδάκια και κράτησε πέντε παιδιά και τη δασκάλα τους.
Η στιγμή της εισβολής
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του, όμως βασικό του αίτημα ήταν να του δοθεί ένα όπλο για να αυτοκτονήσει.
Άνδρας των ειδικών δυνάμεων συνοδεύει τους μικρούς μαθητές στην ασφαλή αγκαλιά των γονιών τους - ΦΩΤΟ REUTERS
Χαρακτηριστικό της ψυχικής κατάστασης του δράστη το γεγονός πως εισέβαλε οπλισμένος με δυο σπαθιά. Δεν πείραξε όμως κανένα από τα παιδιά που κράτησε ομήρους. Περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, μέλη της επίλεκτης ομάδας της γαλλικής αστυνομίας εισέβαλαν στον παιδικό σταθμό της πόλης Μπεζανσόν και κατάφεραν ν’ απελευθερώσουν τα νήπια που κρατούσε ομήρους 17χρονος. Αφόπλισαν και συνέλαβαν το δράστη χωρίς να σημειωθεί ένταση.

Αστυνομικοί έξω από το σχολείο

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετα τις 8 το πρωί. Ο νεαρός μπήκε στο σχολείο Σαρλ-Φουριέ στη συνοικία Λα Πλανουάζ την ώρα που προσέρχονταν οι μαθητές.

Κρατώντας δυο σπαθιά μπήκε στο σχολείο και εισέβαλλε σε τάξη νηπιαγωγείου, φωνάζοντας πως θέλει κάτι. Μέσα υπήρχαν 20 παιδιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η αστυνομία εκκένωσε το σχολείο.
Η ομηρία έχει τελειώνει αισίως - ΦΩΤΟ REUTERS
Λίγη ώρα αργότερα ο 17χρονος απελευθέρωσε 14 παιδιά και κράτησε ομήρους τα υπόλοιπα τα οποία ήταν ηλικίας από 4 έως 6 ετών.

Λίγο πριν τις 13.15 ώρα Ελλάδος επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στο σχολείο και τότε ο νεαρός τους ζήτησε ένα όπλο για ν’ αυτοκτονήσει. Λίγο μετά, οι άνδρες της αστυνομίας των συνέλαβαν και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο.
Άνδρας των ειδικών δυνάμεων με το πιστόλι στο χέρι - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο δράστης πάσχει από κατάθλιψη και υποβάλλεται σε θεραπεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε