Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έληξε ο συναγερμός στην αμερικανική πρεσβεία στο Βατικανό

Το ”ύποπτο” δέμα εξετάστηκε από ιταλούς πυροτεχνουργούς και τελικά αποδείχτηκε ότι περιείχε επιστολόχαρτα.

Οι Ιταλοί αστυνομικοί δεν απεκλεισαν το Βατικανό καθώς πολλές φορές σήμανε άδοξα ο συναγερμός όταν υπάλληλοι της πρεσβείας έλεγχαν την χριστουγεννιάτικη αλληλογραφία.

Ο συναγερμός σήμανε εκ νέου στη Ρώμη λίγα λεπτά νωρίτερα, καθώς δεν έχουν περάσει ούτε 2 ημέρες από την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη παγιδευμένου δέματος στην πρεσβεία της Ελλάδας στην ιταλική πρωτεύουσα.

 

Περιμένουν να «μιλήσει» το κλειστό κύκλωμα για τα πακέτα-βόμβες

Ενδιαφέροντα στοιχεία, από τις εικόνες κλειστού κυκλώματος που υπάρχει στην ελληνική πρεσβεία περιμένουν να συλλέξουν οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση της αποστολής του παγιδευμένου πακέτου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι ειδικές εξετάσεις των ομάδων χημικών των καραμπινιέρων, εξακρίβωσαν ότι τα τρία εκρηκτικά πακέτα, που εντοπίσθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας (στις 23 Δεκεμβρίου) και της Ελλάδας (27 Δεκεμβρίου), έχουν κατασκευασθεί με την ίδια ακριβώς τεχνική, από το ίδιο «χέρι», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι φάκελοι έφεραν ιταλικά γραμματόσημα και η αποστολή, έγινε, πιθανότατα, λίγες ημέρες νωρίτερα, από ταχυδρομείο της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι υπεύθυνοι των ερευνών, εξετάζουν πολύ προσεκτικά, όλες τις εικόνες από τα κυκλώματα με κλειστές κάμερες, στα υποκαταστήματα των ιταλικών ταχυδρομείων, που βρίσκονται στο κέντρο της Ρώμης.

Υπάρχει η βάσιμη ελπίδα, ότι μπορεί να έχει καταγραφεί το πρόσωπο του αποστολέα και έτσι να δοθούν απαντήσεις ως προς ορισμένα, τουλάχιστο, μέλη της Fai, “Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας”, που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των τριών εκρηκτικών φακέλων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε