Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έλλειμμα-ρεκόρ γιά τις ΗΠΑ

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Κατά πολύ υψηλότερο των προβλέψεων ήταν το…

κυβερνητικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Απρίλιο φθάνοντας στα 82,69 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

 

Το ύψος του ελλείμματος είναι σχεδόν τετραπλάσιο από εκείνο του 2009 και το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ αυτόν τον μήνα.

 

Οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν ότι το έλλειμμα του Απριλίου – του 19ου συναπτού μήνα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσίασε έλλειμμα – να φθάσει έως και τα 52 δισ. δολάρια.

 

Τα στοιχεία αυτά αυξάνουν το έλλειμμα τους πρώτους επτά μήνες του οικονομικού έτους 2010, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, στα 799,68 δισ. δολ. ποσό που είναι κατά τι μικρότερο από τα 802,9 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

 

Τα ομοσπονδιακά έσοδα αυξήθηκαν τον Απρίλιο στα 245,27 δισ. δολ. από τον Μάρτιο αλλά αυξήθηκαν παράλληλα και τα έξοδα στα 327,96 δισ. δολ., όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

 

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κανονικά έχει πλεόνασμα τον Απρίλιο λόγω των πληρωμών των φόρων των ιδιωτών αλλά τώρα εμφάνισε έλλειμμα λόγω της διαδικασίας ανάνηψης από την ύφεση και της πολιτικής που ασκεί για το σκοπό αυτό», σχολίασε η Ογκουστίν Φόσερ, διευθύντρια μακροοικονομικής έρευνας στο Economy.com της Moody’s.

 

Ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι το έλλειμμα το οικονομικό έτος 2010 ίσως φθάσει ακόμα και το 1,555 τρισ. δολ. από 1,415 τρισ. Το 2009.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε