Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ελληνας έχτισε το ακριβότερο σπίτι στην Αυστραλία και έμεινε σ’ αυτό μόνο 6 μέρες!

Ο ομογενής Σωκράτης Βασιλειάδης αφιέρωσε έξι χρόνια της ζωής του για να κτίσει μια υπερπολυτελή έπαυλη στο πιο ακριβό προάστιο της Μελβούρνης και της Αυστραλίας. Στο πολυδιαφημισμένο και αριστοκρατικό Τούρακ, το προάστιο των κροίσων!

Μέσα σ’ αυτό το σπίτι, όπως γράφει η εφημερίδα “The Age”, ο ομογενής έζησε όλο κι όλο έξι μέρες! Την έβδομη μέρα έφυγε για την Ευρώπη. Το τεράστιο και πολυτελέστατο σπίτι του έμεινε άδειο για πάνω από τρία χρόνια και τώρα πωλείται! Εικάζεται ότι η πώληση του θα αποφέρει στον ιδιοκτήτη του πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Δηλαδή, περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ. Αν όντως πωληθεί σε αυτή την τιμή, τότε θα περάσει στην ιστορία ως το πιο ακριβό σπίτι της Βικτόριας.

Το ρεκόρ έως σήμερα κατέχει ένα σπίτι που πουλήθηκε στο παραθαλάσσιο Πόρτσι, έναντι 26 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε πάλι Έλληνας. Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα της εφημερίδας “The Age”, ο κ. Χάρης Σταμούλης φέρεται να είχε καταβάλει πέρσι το ποσό των 25 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων, για την εξασφάλιση της πρώην οικίας της οικογένειας Μπέιλιου, στο αριστοκρατικό Toorak.

Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο μισού εκταρίου και ανήκε για πάνω από 70 χρόνια στην οικογένεια Μπέϊλιου, μιας από τις πιο ιστορικές οικογένειες της χώρας. Ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Τέντ Μπέϊλιου και οι συγγενείς του πούλησαν, εν μέσω της κρίσης, το σπίτι έναντι 14,8 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων. Ένα χρόνο αργότερα, ο κ. Σταμούλης φέρεται να πλήρωσε δέκα εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας επιπλέον, για να το αγοράσει, σημειώνοντας, παράλληλα, και ρεκόρ αφού ήταν το ακριβότερο σπίτι της Μελβούρνης.

Όσο για την έπαυλη του κ. Βασιλειάδη, αυτή έχει 22 δωμάτια, δικό της θεατράκι, γυμναστήριο, πισίνα, καταπληκτικούς κήπους κ.α. Υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα και από τη Βρετανία για τη συγκεκριμένη έπαυλη, δήλωσε ο ομογενής κτηματομεσίτης Ρος Σάββας, του κτηματομεσιτικού γραφείου Kay@Burton.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βασιλειάδης πουλά σπίτι στο Τούρακ. Το 1999 έκτισε σπίτι στο ίδιο προάστιο το οποίο πούλησε τρία χρόνια αργότερα έναντι αρκετών εκατομμυρίων. Τότε είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά του στη Γενεύη και αργότερα στο Παρίσι. Σήμερα ζει στο Λονδίνο. Ο κ. Βασιλειάδης ασχολείται με την εκμετάλλευση ορυχείων και τελευταία έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου στην κεντρική Αφρική.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε