Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελληνικό άρωμα φωτογραφίας στη Ρώμη

Ελληνικό άρωμα φωτογραφίας στη Ρώμη

Την έκθεση Ellenico Plurale, που παρουσιάζει 88 έργα 25 σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων από τη συλλογή του Σωτήρη Φέλιου, θα μπορούν να επισκέπτονται από Τετάρτη κάτοικοι και επισκέπτες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στο εκθεσιακό συγκρότημα Vittoriano εκτίθενται έργα, μεταξύ άλλων, των Κώστα Αργύρη, Αχιλλέα Παπακώστα, Αλέκου Λεβίδη, Ηλία Καρρά, Χρόνη Μπότσογλου, Νίκου Σίσκου, Άννας Μαρίας Τσακάλη, Μαρίας Φιλοπούλου και Κώστα Παπανικολάου.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ιδρύματος L’Altra Arcadia, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία της ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

«Η ελληνική κλασική τέχνη είναι μόνον το σημείο εκκίνησης της όλης πορείας που μετέδωσε στην Ευρώπη το σπουδαίο αυτό εκπολιτιστικό μήνυμα» δήλωσε ο καθηγητής Λουί Γκοντάρ, σύμβουλος του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην Αιώνια Πόλη.

«Κάθε πολίτης του κόσμου έχει στην καρδιά του ένα κομμάτι ελληνικού πολιτισμού. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη, όπως τόνισαν, άλλωστε, και στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και ο Φρανσουά Ολάντ» πρόσθεσε ο Γκοντάρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε