Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ελβετικά και ιδιαιτέρως ερωτικά!

Σπάνια ρολόγια του 18ου και του 19ου αιώνα με ιδιαιτέρως ερωτικές σκηνές αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για τα 33 κομμάτια μία συλλογής Ελβετού, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος ωστόσο τα μάζευε εδώ και 25 χρόνια. Η συλλογή του σύμφωνα με το Reuters περιλαμβάνει πάνω από 700 έργα τέχνης και κειμήλια – όλα με ερωτικό περιεχόμενο –. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μπαστούνια, αγάλματα και “αντικείμενα από ελεφαντόδοντο με αυτοερωτική χρήση”…

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του οίκου δημοπρασιών, ο συλλέκτης θα πουλήσει τα υπόλοιπα αντικείμενα σε ξεχωριστή δημοπρασία που θα γίνει στη Γαλλία μέσα στο 2011, αφού κανείς στην οικογένειά του δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη συλλογή του.

Σύμφωνα με το Reuters η παραγωγή ελβετικών ρολογιών με τολμηρά σχέδια ξεκίνησε από τον 17ο αιώνα και τροφοδοτούσε την κινεζική αγορά. Τα πιο περίτεχνα κομμάτια αγόραζε ο κινέζος αυτοκράτορας.

Όσο για τις τιμές, οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας εκτιμούν ότι ένα από τα ρολόγια θα πωληθεί γύρω στα 90.000 δολάρια και σχετικά μικρότερες τιμές θεωρούν ότι θα πιάσουν τα υπόλοιπα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε