Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: Από τα μακαρόν στον… Μακρόν κι από εκεί στο Elysee – Το love story τους

Εμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: Από τα μακαρόν στον… Μακρόν κι από εκεί στο Elysee – Το love story τους

Τους χωρίζουν 25 χρόνια αλλά τίποτα άλλο. Το νέο πρώτο ζευγάρι της Γαλλίας έχει συζητηθεί περισσότερο και από τον Φρανσουά Ολάντ και τη Βαλερί Τριερβελέρ ή τον Φρανσουά Ολάντ και τη Ζιλί Γκαγιέ. Ή τον Νικολά Σαρκοζί και τη Σεσιλιά. Ή τον Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι. Γενικώς, στη Γαλλία υπάρχει ένα… θέμα με τις συντρόφους των προέδρων τα τελευταία χρόνια!

Το love story τους απασχολεί όλα τα διεθνή media από τη στιγμή που εκείνος, ένας άγνωστος πολιτικός, μπήκε στο φως της δημοσιότητας, πρώτα ως υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ και από το βράδυ της Κυριακής (07.05.2017) ως νέος πρόεδρος της Γαλλίας, ο 8ος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο νεότερος στην ιστορία της χώρας.

Και εκείνη; Η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Με… παπά και με κουμπάρο μετά την Κάρλα Μπρούνι, αφού η Βαλερί Τριερβελέρ μπορεί να μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ όταν εκείνος κέρδισε τις εκλογές, αλλά αφενός ποτέ δεν κέρδισε τις καρδιές των Γάλλων και αφετέρου ούτε και του Ολάντ, που τη χώρισε λίγο μετά, για τη Ζιλί Γκαγιέ, η οποία όμως δεν πήρε ποτέ (ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα) τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Η 64χρονη νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι ξανθιά, μητέρα 3 παιδιών και έχει 7 εγγόνια. Η ζωή της είναι ανατρεπτική και βουτηγμένη στην… σοκολάτα! Η Μπριζίτ Τρονιέ γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1953 στην πόλη Αμιένη της Γαλλίας. Πατέρας της ήταν ο Ζαν Τρονιέ και μητέρα της η Σιμόν Νι Πουζό. Τραγική ειρωνεία; Και η μητέρα της ήταν μεγαλύτερη από τον πατέρα της, κατά ένα χρόνο. Η οικογένεια της είχε παράδοση στην σοκολάτα, μιας και ήταν ιδιοκτήτες βιομηχανίας σοκολάτας, ιδιαίτερα γνωστής για τα μακαρόν της. Ποιος να της το έλεγε ότι κάποτε θα περνούσε από τα μακαρόν στον Μακρόν και αργότερα στο Ελιζέ!

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σύγχρονη Λογοτεχνία και μόλις στα 21 της χρόνια, τον Ιούνιο του 1974, αποφάσισε να παντρευτεί τον τραπεζίτη André Louis Auzière. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, τον Sébastien (1975), την Laurence (1977) και την Tiphaine (1984).

Μαζί του έζησε μέχρι το 1993 που γνώρισε τον μαθητή της, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ερωτεύτηκε σφοδρά, παρά την τεράστια διαφορά ηλικίας τους. Κάτι το οποίο κράτησε κρυφό από τους γονείς της, οι οποίοι ήταν μεγάλοι ηλικιακά. Ο πατέρας της πέθανε ένα χρόνο μετά, το 1994 και η μητέρα της το 1998.

“Η αγάπη ήρθε και τα διέλυσε όλα και με οδήγησε στο διαζύγιο. Ήταν αδύνατο να του αντισταθώ. Οι γονείς μου ήταν ηλικιωμένοι και δεν ήθελα να το ξέρουν. Όσον αφορά την διαφορά ηλικίας, για μένα είναι κάτι συνηθισμένο από τα παιδικά μου χρόνια. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν να προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους που είχαν αποδεχτεί αυτές τις αλλαγές. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούσαν” είχε πει σε μία παλιά της συνέντευξη για την σχέση της με τον Μακρόν.

Τον Ιούνιο του 2015 δήλωσε ότι παρατάει τις δουλειές της και αφοσιώνεται στην πολιτική καριέρα του συζύγου της. Κατά την επίσκεψη του βασιλιά Φίλιππου της Ισπανίας εκείνη στάθηκε το πλευρό του άντρα της την “παρθενική” της φορά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα ενώ την επόμενη μέρα κοσμούσε το εξώφυλλο του Paris Match. Τώρα, θα είναι το “σπίτι” της.

“Στα 17 μου είπε: Ό,τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ”

Εκείνος ήταν 15 όταν τη γνώρισε. Κι εκείνη 40. Εκείνος μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο Jesuit της Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία κι εκείνη καθηγήτρια λατινικών και γαλλικής γλώσσας, η οποία επέβλεπε ένα θεατρικό εργαστήρι. Ο νεαρός Μακρόν έγινε μέλος και τότε ξεκίνησαν όλα. Από μικρή ηλικία ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ήταν λάτρης της λογοτεχνίας και ήθελε να γίνει συγγραφέας.

Ο έρωτας κεραυνοβόλος και στα 17, ο νεαρός Εμανουέλ έδωσε μια υπόσχεση στην εκλεκτή της καρδιάς του. «Σε ηλικία 17 ετών, ο Εμανουέλ μου είπε: “ό,τι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ!”», είχε αποκαλύψει η 64χρονη σήμερα Μπριζίτ σε μια συνέντευξή της στο Paris Match. Η σχέση τους ξεκίνησε όταν πια εκείνος ήταν 18 ετών. Τότε, εκείνη ήταν παντρεμένη και ήδη μητέρα τριών παιδιών.

Όταν ο Μακρόν μετακόμισε στο Παρίσι για τον τελευταίο χρόνο του λυκείου, η απόσταση δεν τους χώρισε. «Μιλούσαμε συνέχεια στο τηλέφωνο, ώρες ολόκληρες» θυμάται εκείνος.

Εκείνη είχε αμφιβολίες στην αρχή. Αλλά η επιμονή του Μακρόν, τελικά, την έπεισε. «Σιγά σιγά κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αμφιβολίες μου, με υπομονή. Δεν ήταν έφηβος, είχε σχέσεις με άλλους ενήλικες» έχει δηλώσει η Μπριζίτ σε ντοκιμαντέρ για τη σχέση τους. Έτσι, αποφάσισε να χωρίσει από τον σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της και να μετακομίσει στο Παρίσι για να είναι κοντά στον Μακρόν. Και από τότε, είναι αχώριστοι.

Παντρεύτηκαν τελικά το 2007 αλλά εκείνη δεν άλλαξε το επώνυμό της και κράτησε το Τρονιέ, επώνυμο του πρώτου συζύγου της.

Και τώρα, η Μπριζίτ Τρονιέ είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, σύζυγος του 8ου (και νεότερου) προέδρου της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε