Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έμαθαν και οι Γερμανοί την απεργία – Προβλήματα με τις πτήσεις

Έμαθαν και οι Γερμανοί την απεργία – Προβλήματα με τις πτήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2012 | 16:18
Πρώτη δημοσίευση: 28.02.2012 | 16:14

Οι εργαζόμενοι σε μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα διευρύνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ζητώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, αυτό της Φραγκφούρτης, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία αυτήν την εβδομάδα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους περίπου 200 συναδέλφους τους του ελέγχου εδάφους, οι οποίοι διεξάγουν συνομιλίες για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας τους με τον οργανισμό Fraport του αεροδρομίου.

Ταυτόχρονα 1.500 χειριστές εδάφους στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου --Τέγκελ και Σένεφελντ-- απειλούν με απεργιακή κινητοποίηση για τους μισθούς, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα με τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανφούρτης και του Βερολίνου.

Η στάση εργασίας στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη από τις 5 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 11 π.μ., δήλωσε ο Μάρκους Ζίμπερς, υπεύθυνος του συνδικάτου των εργαζομένων στον έλεγχο εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραλύει ξανά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης   Διαδώστε αυτό το άρθρο