Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εμπόδια στη μεταρρύθμιση για την Υγεία

Εμπόδια στη μεταρρύθμιση για την Υγεία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2010 | 20:00
Πρώτη δημοσίευση: 22.03.2010 | 20:00

Πολλοί μίλησαν για μεγάλη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα μετά την υιοθέτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία, αλλά η νίκη του Αμερικανού προέδρου δε θα είναι εύκολη υπόθεση…

Η μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και αμφισβήτηση. Και στο πλαίσιο αυτό, 10 Πολιτείες προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη καθώς θεωρούν το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. 

Η μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προβλέπει την εξασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης 32 εκατομμυρίων Αμερικανών που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία ασφάλιση. Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο. 

Ο Ρεπουμπλικάνος υπουργός Δικαιοσύνης της Φλόριντα Μπιλ Μακόλαμ σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη με αφορμή το άρθρο που υποχρεώνει τους Αμερικανούς να συνάψουν ασφάλιση υγείας επί ποινή προστίμου. Στο πλευρό του συντάσσονται και τα υπουργεία της Νότιας Καρολίνας, της Νεμπράσκα, του Τέξας, της Γιούτα, της Πενσιλβάνια, της Ουάσινγκτον, της Βόρειας και της Νότιας Ντακότα και της Αλαμπάμα. 

«Εάν ο πρόεδρος επικυρώσει το νόμο αυτό, θα προσφύγουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Αμερικανών συμπολιτών μας», υπογραμμίζει ο Μακόλαμ στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι η μεταρρύθμιση παραβιάζει σαφέστατα το αμερικανικό σύνταγμα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο