Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Σρι Λάνκα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

  Μετά από 37 χρόνια πραγματοποιούνται προεδρικές εκλογές στη χώρα, σε ταραγμένο κλίμα.

Σε τεταμένο κλίμα άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στη Σρι Λάνκα, για τις πρώτες προεδρικές εκλογές που γίνονται εν καιρώ ειρήνης στη χώρα, μετά τη νίκη του κυβερνητικού στρατού επί των ανταρτών Τάμιλ που τον περασμένο Μάιο έθεσε τέλος στις συγκρούσεις που διαρκούσαν επί 37 χρόνια.
Οι δύο κυριότεροι υποψήφιοι είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Μαχίντα Ράτζαπακσε, 64 ετών, και ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σάρατ Φονσέκα, 59 ετών, ο οποίος στηρίζεται από τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Στα προάστια της πρωτεύουσας Κολόμπο οι ψηφοφόροι είχαν σχηματίσει ουρές μισή ώρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το βράδυ. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
 
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις στην Τζάφνα, το πρώην προπύργιο των Τάμιλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η προέλευσή τους, όπως ανέφερε ο Σουνίλ Τζαγιασεκάρα, μέλος του CMEV, ενός ιδιωτικού οργανισμού παρακολούθησης της βίας σε εκλογικές περιόδους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε