Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εν μέσω κρίσης οι γερμανοί βουλευτές τσακώνονται για τις γραβάτες

Εν μέσω κρίσης οι γερμανοί βουλευτές τσακώνονται για τις γραβάτες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.01.2011 | 20:46
Πρώτη δημοσίευση: 20.01.2011 | 20:46

 Οι γερμανοί βουλευτές έχουν εμπλακεί σε μία αντιπαράθεση με θέμα τον ενδυματολογικό κώδικα του κοινοβουλίου, μετά την επίπληξη που δέχθηκαν δύο βουλευτές επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν γραβάτα.

Σε δύο βουλευτές, τον Αντρέι Χούνκο του κόμματος Αριστερά (Die Linke) και τον Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ του Κόμματος των Πρασίνων, που κρατούν τα πρακτικά για τα κόμματά τους, δεν επετράπη να καθήσουν στις προκαθορισμένες θέσεις τους δίπλα στον πρόεδρο του κοινοβουλίου επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν γραβάτα.

"Είναι παράλογο", δήλωσε ο Χούνκο όταν ζητήθηκε από όποιον κρατά πρακτικά για το κόμμα του να φορά "γραβάτα ή κάτι αντίστοιχο" προκειμένου να έχει "αξιοπρεπή εμφάνιση", όπως αρμόζει στον χώρο του κοινοβουλίου.

Οι δύο άδρες επέμειναν ότι αυτός ο κανόνας δεν αναφέρεται στον κανονισμό της βουλής. "Έίναι αμφίβολο αν οι λουλουδάτες γραβάτες που φορούν κάποιοι από τους βουλευτές της κυβέρνησης αρμόζουν στο χώρο", δήλωσε ο Κίντλερ.

Το συμβάν έδωσε τη σπάνια ευκαιρία στους Σοσιλαδημοκράτες να συμφωνήσουν με τους Χριστιανοδημοκράτες. "Οποιος κάθεται δίπλα στον πρόεδρο του κοινοβουλίου δεν μπορεί να εμφανίζεται με καθημερινά ρούχα", δήλωσε ο Τόμας Όπερμαν των Σοσιαλδημοκρατών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο