Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εν ψυχρώ εκτέλεση δημοσιογράφου που κατήγγειλε διαφθορά!

Εν ψυχρώ εκτέλεση δημοσιογράφου που κατήγγειλε διαφθορά!

Ο Χοσέ Οκέντο Ρέγες, παρουσιαστής ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα ενώ επέστρεφε στην κατοικία του.

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε αυτή την εβδομάδα στο νότιο Περού, όπου είχε καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς.

Είναι ο δεύτερος που έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας υπό παρόμοιες συνθήκες μέσα σε δύο εβδομάδες, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας και δημοσιογραφικοί φορείς.

Ο Χοσέ Οκέντο Ρέγες, παρουσιαστής μιας ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής στην Τσίντσα, 300 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα ενώ επέστρεφε στην κατοικία του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο.

Ο Οκέντο Ρέγες είχε καταγγείλει πολλές υποθέσεις διαφθοράς στην περιοχή, με πιο αξιοσημείωτη μια υπόθεση στην οποία φέρεται να ενέχεται ένας δήμαρχος, ο Λούσιο Χουάρες Οτσόα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τον Τύπο και την Κοινωνία, μια λατινοαμερικάνικη οργάνωση προάσπισης των ΜΜΕ.

Προ ημερών ένας δημοσιογράφος στην περιοχή Κάσμα, στο βόρειο Περού, που είχε επίσης αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς, δολοφονήθηκε από έναν μασκοφόρο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Ο Πέδρο Αλόνσο Φλόρες Σίλβα είχε δεχθεί πολλές απειλές κατά της ζωής του, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Ένας ακόμη δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί στο Βίρου, στο βόρειο Περού, τον Μάιο.

Το Ινστιτούτο καταδίκασε τις τρεις δολοφονίες δημοσιογράφων και κάλεσε τις αρχές να διαλευκάνει τους φόνους τους.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) είχε καλέσει στις αρχές Σεπτεμβρίου την κυβέρνηση του Περού να δώσει «εγγυήσεις κατά της ατιμωρησίας» για αυτά τα εγκλήματα, καθώς και να εγγυηθεί το «δικαίωμα της πληροφόρησης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε