Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ένα 5χρονο κοριτσάκι ανάμεσα στα πτώματα του Costa Concordia

Τα πτώματα βρέθηκαν από δύτες μέσα στη βυθισμένη πλευρά του πλοίου. Ανάμεσα τους ένα μικρό κοριτσάκι 5 ετών.

Η 5χρονη Νταϊάνα Αρλότι ήταν η πιο μικρή της λίστας των επιβατών του Concordia και συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 πτωμάτων που ανακαλύφθηκαν σήμερα στα βυθισμένα τμήματα του κρουαζιερόπλοιου στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία.

Οι διασώστες εντόπισαν τέσσερα πτώματα στα βυθισμένα τμήματα του πλοίου, μεταξύ των οποίων και της 5χρονης Νταϊάνα Αρλότι από το Ρίμινι, η οποία ταξίδευε με τον 36χρονο πατέρα της και την 32χρονη σύντροφό του, την μόνη της παρέας που διεσώθη.

Η μητέρα της μικρούλας- που είχε χωρίσει με τον πατέρα της Νταϊάνας- την αναζητούσε και μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι θα την αγκαλιάσει ξανά:

«Αφήστε με να ανέβω για να ξαναβρώ την κόρη μου. Σε μένα θα απαντήσει» παρακαλούσε η μητέρα τους διασώστες, ενώ περιέγραφε πως η 5χρονη είχε ετοιμάσει μόνη της την βαλίτσα της και είχε διαλέξει τα πιο ωραία ρούχα, χαρούμενη που θα πήγαινε διακοπές.

Οι νέες έρευνες βασίστηκαν σε μαρτυρίες επιβατών που υπέδειξαν στα συνεργεία τα σημεία στα οποία εθεάθησαν τελευταία ορισμένοι από τους αγνοούμενους. Πριν τον εντοπισμό των τεσσάρων πτωμάτων, οι αγνοούμενοι του Concordia ανέρχονταν στους 15.

 Η εισαγγελία του Γκροσέτο απέστειλε επτά νέες κλήσεις σε απολογία. Πρόκειται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για τέσσερις αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού και τρεις υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο στην γέφυρα του πλοίου την στιγμή της πρόσκρουσης.

    Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τους: Ρομπέρτο Φεραρίνι (μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων Costa Crociere) Mάνφρεντ Ουρσπούνγκερ (επιχειρησιακός αντιπρόεδρος του στόλου) Πάολο Παρόντι (επιθεωρητής) και για τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού Αντρέα Μποντζιοβάνι, Ρομπέρτο Μπόσιο, Σίλβια Καρόνικα και Σαλβατόρε Ουρσίνο.

    Οι κατηγορίες που τους απαγγέλλονται είναι εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και όψιμη προειδοποίηση της ακτοφυλακής.

    Μέχρι τώρα, τα μόνα ονόματα που είχαν εγγραφεί στο κατηγορητήριο, ήταν εκείνα του Φραντσέσκο Σκετίνο και του δεύτερου πλοιάρχου Τσίρο Αμπρόζιο.

    Η πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει «εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη προς τους επτά υπαλλήλους της», και δηλώνει βέβαιη ότι «τις αμέσως επόμενες ώρες από την πρόσκρουση του πλοίου σε ύφαλο έδρασαν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση».

  Ο απολογισμός του ναυαγίου είναι 17 νεκροί και 15 αγνοούμενοι, εκτός των πτωμάτων που εντοπίστηκαν σήμερα.

Νέο βίντεο απο το Costa Concordia λίγο πριν το ναυάγιο – Κόσμος

Ο καπετάνιος και η καλλονή: νέες αποκαλύψεις για τη σχέση του Σκετίνο με την 24χρονη ξανθιά – Κόσμος

Ποινή 2.500 ετών περιμένει τον καπετάνιο του Costa Concordia! – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε