Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ένα “Amaz-ing” ηλεκτρονικό βιβλίο!

Ένα “Amaz-ing” ηλεκτρονικό βιβλίο!

Ξεχάστε την μυρωδιά από ένα σκονισμένο βιβλίο

Ξεχάστε και το κόψιμο από μια σελίδα ενός βιβλίου, άσε που τσούζει και πολύ.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά έρχεται επιτέλους και στην χώρα μας το Amazon Kindle… Πρόκειται για την ασύρματη συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων.

Η εταιρεία Amazon, γνωστή για το online βιβλιοπωλείο της, ανακοίνωσε ότι η συσκευή της από τις 19 Οκτωβρίου θα πωλείται σε πάνω από 100 χώρες.

Το φορητό Kindle θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάγνωσης σε μια οθόνη έξι ιντσών πάνω από 200.000 ηλεκτρονικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα. Αργότερα θα υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες. Επίσης θα έχει περισσότερες από 85 ξένες εφημερίδες και περιοδικά.

Η προτεινόμενη διεθνή τιμή πώλησης είναι περίπου 190 ευρώ. Οι συσκευές e-readers αναμένεται να προσελκύσουν τους καταναλωτές εδικά το χειμώνα αλλά και τα Χριστούγεννα. Μόνο στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι το 2009 θα πουληθούν 3 εκατ. τέτοιες συσκευές . Ο κυριότερος ανταγωνιστής του Kindle είναι η παρόμοια συσκευή της Sony. Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Forrester Research, η Amazon θα έχει το 2009 μερίδιο αγοράς 60% και η Sony 35%.

Το Kindle πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 και μέχρι τώρα πουλιόταν μόνο στην αμερικανική αγορά μέσω του Amazon.com. Τα διεθνή Kindle παραγγέλλονται επίσης ήδη μέσω του ίδιου site και οι παραδόσεις θα αρχίσουν μετά τις 19 Οκτωβρίου.

Η διεθνής έκδοση, που θα έρθει και στην Ελλάδα, έχει μνήμη 2 GB και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 1.500 ψηφιακά βιβλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε