Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020…

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020…

Τα πρώτα θα αρχίσουν να διατίθενται στο τέλος τους έτους και θα κοστίζουν περίπου 30.000 ευρώ…

Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προτίθεται να κατασκευάσει, μέχρι το 2020, ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος, έχει την πλήρη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία θα διαθέσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών Ματίας Βίσμαν, αναφερόμενος στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων, τη χαρακτήρισε ως «μείζον θέμα» και τόνισε πως βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού όλων των κατασκευαστών.

«Στον 21ο αιώνα – πρόσθεσε – ισχύει το σύνθημα ότι δε νικούν οι μεγάλοι τους μικρούς, αλλά οι γρήγοροι τους αργούς. Και εκείνος που επενδύει σε τεχνολογίες του μέλλοντος ταχύτερα από άλλους, διασφαλίζει νέες αγορές για τα προϊόντα του.  Ανοιχτό παραμένει, ωστόσο, το αν ο ηλεκτροκινητήρας θα συνυπάρχει με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως ή αν κάποτε θα τον αντικαταστήσει. Αυτό εξαρτάται βέβαια από την αυτονομία της μπαταρίας και την τελική τιμή του οχήματος. Και εδώ απαιτείται η συνέργια μεταξύ πολιτικής, επιστήμης και οικονομίας». 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε