Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ένα μοναδικό βιβλίο για τον Τούρκο πρωθυπουργό από έναν Έλληνα συγγραφέα!

Ένα μοναδικό βιβλίο για τον Τούρκο πρωθυπουργό από έναν Έλληνα συγγραφέα!

Ερντογάν σημαίνει ο γεννημένος για στρατιώτης και Ταγίπ σημαίνει ο αγαπητός, ο ποθητός. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σίγουρα μια ισχυρή προσωπικότητα.

Τι σημαίνει Ερντογάν; Ερ: σημαίνει στρατιώτης. Ντογάν: σημαίνει γεννιέται, γέννηση, γεννημένος. Και τα δύο μαζί, μας λένε, ότι Ερντογάν σημαίνει ο γεννημένος για στρατιώτης. Ο άνθρωπος του καθήκοντος. Ο μαχητής. Ο προστάτης. Ο άνθρωπος που μάχεται! Και Ταγίπ; Ταγίπ σημαίνει ο αγαπητός. Ο ποθητός. Και είναι δημοφιλής και αγαπητός.

Αλλά και τα προηγούμενα επίθετα και οι χαρακτηρισμοί που είχαν οι προπάτορές του, έκρυβαν περίπου το ίδιο νόημα. Ο παππούς του λεγόταν Μπεκάτογλου και οι πρόγονοί του Κιρτζάσακαλι. Η λέξη Μπεκάτογλου σημαίνει επαναστάτης και η λέξη Κιρτζάσακαλι σημαίνει ο άνδρας που έχει γενιάδα, κατσαρά γένια, χαρακτηριστικό των πολεμιστών και των γενναίων ανδρών.

Αν σου κεντρίσαμε την περιέργεια σίγουρα θα μάθεις πολύ περισσότερα για έναν ισχυρό παγκόσμιο ηγέτη όπως είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βιβλίο του δημοσιογράφου Bαγγέλη Παπαδόπουλου που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κίνητρο με τίτλο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

O δημοσιογράφος αφού συναντήθηκε με τον Eρντογάν στο Aφιόν, αφού παρακολούθησε όλη την προεκλογική του εκστρατεία, αφού επισκέφτηκε τον τόπο καταγωγής του και περιόδευσε στην ενδοχώρα σκιαγράφησε το πορτραίτο του Tούρκου πρωθυπουργού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, για τους Τούρκους, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης που διεμβολίζει την παγκόσμια πραγματικότητα και εισάγει την Τουρκία στον 21ο αιώνα, ως μεγάλη ισλαμική δημοκρατική δύναμη με όλη την ιστορική της κληρονομιά.

Για τους Έλληνες, είναι ένας Πόντιος Ισλαμιστής και επαναστάτης, που τα τελευταία 10 χρόνια στάθηκε ένας καλός γείτονας για την Ελλάδα.

Για τους Άραβες ο Ταγίπ είναι ο οραματιστής της αραβικής ισλαμικής δημοκρατικής άνοιξης και το σύμβολο εμπιστοσύνης και στηρίγματος.

Και για τους Ευρωπαίους είναι ο δημοκράτης ισλαμιστής του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς τα χαρακτηριστικά του φόβου του Αγιατολάχ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που… Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε