Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένα στα οχτώ παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Ένα στα οχτώ παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο δράστης έχει στενή σχέση με τα θύματα, σύμφωνα με στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών και του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Στο 30-40% των περιπτώσεων, ο δράστης είναι ο πατέρας, ο αδελφός, ο παππούς ή ο σύντροφος της μητέρας του παιδιού, ενώ στο 74% των περιπτώσεων, τα παιδιά δεν μιλούν για την κακοποίησή τους, η οποία κι έρχεται στο φως από κάποιο τυχαίο περιστατικό.

ΗΝέλη Πέτροβα, από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Δράσεων και Πρακτικών της Βουλγαρίας, εγκαινίασε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Σύμφωνα με την ίδια, το ποσοστό ανεκτικότητας σε ό,τι αφορά τη λεκτική κακοποίηση είναι μάλλον υψηλό στη Βουλγαρία, ενώ ολοένα και περισσότερα παιδιά παρασύρονται σε σεξουαλικές δραστηριότητες μέσω ίντερνετ.

Από τα 2155 παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης στη Βουλγαρία το 2010, τα 253 έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα, το να αναγκάζεται ένα παιδί να παρακολουθεί κάποια ταινία πορνογραφικού περιεχομένου, παρουσία κάποιου ενήλικα, αποτελεί σεξουαλική κακοποίηση, βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Τα παιδιά σε νεαρότερη ηλικία δεν συνειδητοποιούν ορισμένες φορές ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και το καταλαβαίνουν μόνο, όταν μεγαλώσουν, οπότε κι αρχίζουν να συζητούν γι’ αυτό. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλές περιπτώσεις παιδιών, που φοβούνται ή ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: 28.000 Ελληνόπουλα κακοποιημένα σε έναν χρόνο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε