Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ένας νεκρός στις πλημμύρες που έπληξαν την Αλβανία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σφοδρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν το Σαββατοκύριακο πόλεις στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε στον Αυλώνα.

Η πόλη και τα γύρω χωριά βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πλημμύρες, ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες για πολλές ώρες. Πολλά καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν και σταθμευμένα οχήματα καταστράφηκαν.
Πλημμύρες έπληξαν και την πόλη Φίερι, νότια των Τιράνων και οι αρχές απομάκρυναν 40 οικογένειες από τα σπίτια τους. Κατοικημένες περιοχές και αγροτικές καλλιέργειες πλημμύρισαν στις πόλεις Λούσνια, Σκόδρα και Ελμπασάν.

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση να κινητοποιήσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει και να ενεργήσει γρήγορα, ώστε να αποφευχθούν και άλλες ανθρώπινες απώλειες και τόνισε ότι οι συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων στο νότιο τμήμα της χώρας είναι δραματικές.
Το υπουργείο Γεωργίας της Αλβανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσταση άρχισε να σταθεροποιείται και ότι αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε