Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένας πρίγκιπας και ένας… παιδεραστής

Ποια είναι η σχέση του πρίγκιπα Άντριου και του παιδεραστή Επστάιν; Τι έρχεται να ταράξει και πάλι την βρετανική βασιλική οικογένεια.
Εδώ και λίγο καιρό δεν περνάει µέρα που µια βρετανική εφηµερίδα να µη δηµοσιεύσει κάποια ενοχλητική πληροφορία για τον πρίγκιπα Αντριου. Από το 2001 έως το 2010, ο δούκας του Γιορκ δαπάνησε σε ξενοδοχεία και αεροπλάνα σχεδόν 4 εκατοµµύρια λίρες από τα χρήµατα των φορολογουµένων για 76 µετακινήσεις του. Είχε δεσµούς φιλίας µε τον Σαΐφ αλ-Ισλάµ Καντάφι, τον γιο του λίβυου συνταγµατάρχη.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, ως «ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το διεθνές εµπόριο», υποδέχθηκε µε µεγάλες τιµές στα ανάκτορα του Μπάκιγχαµ τον Σάχερ Ματέρι,τον γαµπρό του προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλι που παραιτήθηκε στα µέσα Ιανουαρίου υπό την πίεση των διαδηλωτών.

 
Και τις τελευταίες ηµέρες– και στην περίπτωση αυτή ουδείς µπορεί να υποστηρίξει ότι ο πρίγκιπας Αντριου ενεργούσε στο πλαίσιο των επίσηµων καθηκόντων του – δηµοσιεύθηκαν φωτογραφίες που φανερώνουν τη φιλία του µε τον καταδικασµένο για εκπόρνευση ανηλίκων δισεκατοµµυριούχο αµερικανό επιχειρηµατία Τζέφρυ Επστάιν. Ο Επστάιν γνωρίζει τον Αντριου εδώ και 20 χρόνια, µετέφερε µε το ιδιωτικό αεροπλάνο του τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τον αντιπρόεδρο Αλ Γκορ, οργάνωνε πάρτι µε τη Ναόµι Κάµπελ και τον Γούντι Αλεν, η ατζέντα του είναι γεµάτη µε ονόµατα βρετανών, αµερικανών και ισραηλινών ηθοποιών και πολιτικών.
 
Σε µια φωτογραφία που χρονολογείται πριν από δέκα χρόνια ο Αντριου, πρώην σύζυγος της Σάρας Φέργκιουσον, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και τέταρτος στη διαδοχή του αγγλικού θρόνου, εµφανίζεται χαµογελαστός µε το χέρι του περασµένο γύρω από τη µέση µιας 17χρονης η οποία χαµογελά επίσης και φοράει τζιν κι ένα µπλουζάκι που αφήνει γυµνό τον αφαλό της.

Ονοµάζεται Βιρτζίνια Ρόµπερτς,είναι σήµερα 27χρόνων, έχει τρία παιδιά, ζει στην Αυστραλία και η ιστορία της ρίχνει σκιές στην εικόνα του στέµµατος. «Τώρα θα τα πω όλα», δήλωσε στη «Mail on Sunday». «Κάποιος πρέπει να σπάσει αυτή την αλυσίδα. Πολλά κορίτσια περνούν σήµερα αυτό που είχα περάσει». Και το FBI αποφάσισε να ανοίξει και πάλι µια υπόθεση που είχε κλείσει πριν από τρία χρόνια µε την καταδίκη του Επστάιν σε φυλάκιση 18 µηνών για τις σεξουαλικές σχέσεις του µε µια 14χρονη.

 
Πάντως στη Βρετανία ουδείς τολµά να πει ότι ο πρίγκιπας εµπλέκεται σε σεξουαλικά αδικήµατα. Το πρόβληµα αφορά την ικανότητα κρίσης του. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να εκπροσωπεί τη Βρετανία; Είναι ικανός να αξιολογεί τους συνοµιλητές του;

Η Ντάουνινγκ Στριτ κάλεσε τον δούκα τουΓιορκ να δώσει σήµερα διευκρινίσεις. «Ουδέποτε έκανα κάτι κακό», λέει εκείνος. Εντούτοις, δύο από τα περίπου 40 κορίτσια τα οποία συνδέονταν µε τον Επστάιν όταν ήταν 13 έως 17 χρόνων και ερωτήθηκαν αν είχαν ποτέ σεξουαλικές σχέσεις µε τον πρίγκιπα Αντριου, απάντησαν: «Οι δικηγόροι µας µάς συµβούλευσαν να µην απαντήσουµε».

 
 
Από την εφημερίδα “Τα Νέα”
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε