Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ένας-ένας εγκαταλείπουν τον Σαρκοζί – Στραπάτσο 4 μέρες πριν τις εκλογές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν του έφταναν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Φρανσουά Ολάντ να ανεβαίνει, ήρθαν και οι ηχηρές αποχωρήσεις να τον ρίξουν στα… Τάρταρα!

Ο ένας μετά τον άλλο, τέσσερις πρώην σύμμαχοι του προέδρου, τον εγκατέλειψαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν και τον Φρανσουά Ολάντ!

Βλέποντας το… πλοίο να βουλιάζει (μετά από μια καταστροφική δημοσκόπηση) η πρώην υφυπουργός Οικιστικής Πολιτικής Φαντελά Αμάρα, αποφάσισε να το εγκαταλείψει. Και να περάσει… απέναντι.

Η Αμαρά, μία από τις προσωπικότητες της κεντροαριστεράς που ο Σαρκοζί είχε στρατολογήσει στην κυβέρνησή του στα πρώτα χρόνια μετά την εκλογή του, το 2007, ενώθηκε με την Κορίν Λεπάζ, μια οικολόγο που είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος σε προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ολάντ επειδή ο Σαρκοζί προχώρησε υπερβολικά προς τα δεξιά…

Προσθέστε επίσης τον Ζακ Σιράκ, τον πρώην επίτροπο για τη φτώχεια Μαρτέν Ιρς, τον υφυπουργό Ίσων Ευκαιριών Αζούζ Μπεγκάγκ και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ζαν-Ζακ Εγιαγκόν και θα καταλάβετε γιατί ο πρόεδρος Νικολά δεν αισθάνεται και πολύ άνετα.

Φυσικά, υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Ίσως ακόμη πιο σημαντικός από τους παραπάνω. Η δημοσκόπηση που δείχνει πως ο Ολάντ προηγείται 5% του Σαρκοζί στον πρώτο γύρο (διεξάγεται την Κυριακή) και 16% στο δεύτερο (6 Μαΐου).

Μετά από μια εβδομάδα σταθερής ανόδου του Ολάντ στις δημοσκοπήσεις, η έρευνα του ινστιτούτου CSA, που δόθηκε στη δημοσιότητα, του δίνει 29% στον πρώτο γύρο, δύο μονάδες περισσότερες απ’ ό,τι η προηγούμενη έρευνα του ίδιου ινστιτούτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν εκλεγώ, η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στη Μέρκελ»

Ο Σιράκ θα ψηφίσει Ολάντ – Η γυναίκα του θα ψηφίσει Σαρκοζί

Το τελευταίο όπλο του Σαρκοζί! Η πολιτική του φόβου

Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις για Σαρκοζί και Ολάντ

Η Τουρκία δεν θα “δει” Ευρώπη όσο είμαι εγώ Πρόεδρος

Έτσι θα κυβερνήσω τις πρώτες 60 ημέρες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε