Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ενίσχυσε το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη

Ενίσχυσε το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη

Οπως ανακοινώθηκε το ΝΑΤΟ έχει πενήντα στρατιωτικούς στόχους μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, οι επιχειρήσεις στόχευαν τοποθεσίες στα όρη Τζέμπελ Ναφούσα, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

“Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αυξάνει την πίεση στο καθεστώς του Καντάφι προκειμένου να προστατεύσει τους αμάχους όπου και αν βρίσκονται υπό την απειλή των επιθέσεων” δήλωσε ο στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι σε σημαντικές αστικές περιοχές και γραμμές επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών, το ΝΑΤΟ έχει καταστρέψει στην Γκαριάν, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης, οκτώ “στόχους”, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων και στρατιωτικών οχημάτων.

Την ίδια ώρα, η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ είχαν ως στόχο ένα τεχνικό σχολείο στην Τρίπολη.

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι τεχνικοί, μηχανικοί και μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης
Νέο μήνυμα Καντάφι προς ΝΑΤΟ: «Υποχωρήστε πριν έρθει την καταστροφή»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε