Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εννέα σφαίρες δέχθηκε η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος

Εννέα σφαίρες δέχθηκε η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος

Το μοιραίο χτύπημα ήταν στο λαιμό που της διέλυσε τον αυχένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της νεκροτομής.

Τραύματα απο 9 σφαίρες έφερε το πτώμα της γιαπωνέζας δημοσιογράφου Μίκα Γιαμαμότο η οποία σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις στη Συρία.

Η νεκροτομή που διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες έδειξε ότι η Γιαμαμότο έφερε τραύματα από εννέα σφαίρες, μεταξύ των οποίων και ένα στον λαιμό το οποίο ήταν το μοιραίο καθώς της κατέστρεψε την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Μίκα Γιαμαμότο δέχτηκε πυρά την Δευτέρα από φιλοκυβερνητικά στρατεύματα στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου τον τελευταίο μήνα κλιμακώνονται οι συγκρούσεις.

Η σορός της μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στην πατρίδα της συνοδευόμενη από τον επι χρόνια συνάδελφό της Καζουτάκα Σάτο και δύο από τις αδελφές της.

Η 45χρονη Γιαμαμότο είναι η τέταρτη ξένη δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 και η πρώτη που χάνει τη ζωή της στο Χαλέπι. Είχε καλύψει πολλούς πολέμους, περιλαμβανομένων εκείνων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Ως τηλεοπτική δημοσιογράφος έγινε ευρύτερα γνωστή στη χώρα της όταν επέζησε της αμερικανικής επίθεσης στο ξενοδοχείο “Παλαιστίνη”, στη Βαγδάτη το 2003, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι–ένας του Ρόιτερς και ένας ο οποίος εργαζόταν σε ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
 

Διαβάστε

Η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος κατέγραψε on camera το θάνατό της! VIDEO

Βίντεο σοκ: Η νεκρή γιαπωνέζα δημοσιογράφος που έπεσε στο καθήκον στην Συρία

Ο συριακός στρατός σκότωσε Γιαπωνέζα δημοσιογράφο

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε