Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου με Αμερικανούς στρατιώτες στη Φρανκφούρτη – Δυο νεκροί, συνελήφθη ο δράστης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

21χρονος Κοσοβάρος άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες σκορπώντας θάνατο και πανικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης. Βαριά τραυματισμένος είναι τουλάχιστον ένας ακόμη επιβάτης του λεωφορείου της αμερικανικής βάσης, πιθανότατα και αυτός Αμερικανός στρατιώτης.
Εγκληματολόγοι έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης - ΦΩΤΟ REUTERS
Η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη έναν άνδρα 21 χρονών καταγόμενο από το Κόσοβο. Από την Πρίστινα ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο νεαρός άνδρας είναι Αλβανός από το βόρειο τμήμα του Κοσόβου. «Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για τον Αρίφ Ούκα, που κατάγεται από την πόλη Μιτροβίτσα (βόρεια)», δήλωσε ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία. 
Το λεωφορείο όπου επέβαιναν οι Αμερικανοί στρατιώτες - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης και ο οδηγός του λεωφορείου. Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:20 τοπική ώρα (16:20 ώρα Ελλάδας) στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης. Ο δράστης ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι.
Αποκλεισμένος από την αστυνομία ο χώρος της επίθεσης - ΦΩΤΟ REUTERS
Σχετικά με τα κίνητρα οι αρχές δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σοκαρισμένος από την επίθεση δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τους ενόχους.

Έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε από την «δολοφονική αυτή επίθεση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε