Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ενωτικός Ομπάμα: Θα συνεργαστώ με τον Ρομνεϊ

Ενωτικός Ομπάμα: Θα συνεργαστώ με τον Ρομνεϊ

Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, ευχαριστήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του, υποσχέσεις για περισσότερη δουλειά και καλύτερο μέλλον. Η νικητήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα είχε όλα όσα έπρεπε να έχει.

“Για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα καλύτερα δεν έχουν έλθει ακόμα”, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του, που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στο συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ του Σικάγο.

Υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, χαρτοπόλεμου και αποθέωσης (ακόμα 4 χρόνια φώναζαν οι συγκεντρωμένοι), ο Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μισέλ και τις δυο κόρες του, Σάσα και Μάλια, ανέβηκε στη σκηνή.

«Είμαστε μια αμερικανική οικογένεια, σηκωνόμαστε και πέφτουμε μαζί, σαν ένα έθνος, σαν ένας άνθρωπος», ξεκίνησε την ομιλία του. Και μετά, αποθέωσε τον αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παραδεχτεί δημοσίως την ήττα του. Απέτισε δε και φόρο τιμής στους γονείς του αντιπάλου του, πρώην γερουσιαστές.

“Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθιά την πατρίδα μας”, τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος συνεχάρη τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή για το πάθος του και τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ για “την πρόοδο της χώρας.” Γιατί, όπως είπε, ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστούν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

Ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις εκλογές, με οποιαδήποτε τρόπο και τόνισε πως είτε ψήφισαν εκείνον είτε τον Ρομνεϊ, το μήνυμα τους έχει σταλεί. Αποκαλώντας τον Τζο Μπάιντεν τον καλύτερο αντιπρόεδρο που θα μπορούσε κανείς να έχει, τον ευχαρίστησε.

Και μετά, είχε σειρά η αποθέωση της Μισέλ Ομπάμα: «Δε θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα xωρίς τη γυναίκα που συμφώνησε να με παντρευτεί πριν από 20 χρόνια. Μισέλ, δεν ήμουν ποτέ πιο ερωτευμένος μαζί σου. Ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανος, βλέποντας ολόκληρο το έθνος να σε ερωτεύεται ως Πρώτη Κυρία». Θέλησε δε να αστειευτεί με τις κόρες του, λέγοντάς τους πως: «για την ώρα, ένας σκύλος είναι αρκετός».

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι επιστρέφει στο Λευκό Οίκο “πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο – “Τα καλύτερα έρχονται” είπε…

«Τρελάθηκε» το… μηχανάκι, κι έστελνε τις ψήφους του Ομπάμα στον Ρόμνεϊ! (VIDEO)

Ρόμνεϊ: Προσεύχομαι για τον Ομπάμα

Το CNN έκλεψε πάλι την παράσταση! Πρόβαλλε τα αποτελέσματα στο Empire State!

Ομπάμα: Άλλα τέσσερα χρόνια!

Μαριχουάνα, γάμοι ομοφυλοφίλων και αμβλώσεις στις εκλογές των ΗΠΑ

Άρωμα Ελλάδας στη βουλή των ΗΠΑ – Ποιοι ελληνοαμερικανοί εκλέγονται

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε