Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένοχος για τις επιθέσεις στη Βομβάη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένοχος και για τις 86 κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί κρίθηκε ο 22χρονος Μοχάμαντ Ατζμάλ Κάσαμπ, μοναδικός επιζών από τους ενόπλους που ευθύνονται για τις αιματηρές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008

«Κριθήκατε ένοχος για πράξεις πολέμου εναντίον της Ινδίας, για το φόνο ανθρώπων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, για το φόνο δημοσίων υπαλλήλων και επειδή βοηθήσατε τους εννέα άλλους τρομοκράτες», δήλωσε ο δικαστής Μ. Λ. Ταχαλιγιάνι ανακοινώνοντας την ετυμηγορία στον Πακιστανό δράση.

Τουλάχιστον 166 άνθρωποι σκοτώθηκαν από 10 Πακιστανούς ενόπλους στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η επίθεση στη Βομβάη. Δύο Ινδοί συγκατηγορούμενοί του, ο Φαχίμ Ανσάρι και ο Σαμπαουντίν Άχμεντ, που κατηγορούνταν για συνωμοσία, αθωώθηκαν λόγω ανεπαρκών αποδείξεων. Το ειδικό δικαστήριο εξέτασε καταθέσεις 658 μαρτύρων και στοιχεία που περιλαμβάνονταν σε 3.200 σελίδες.

Η ετυμηγορία είναι ένα μήνυμα προς το Ισλαμαμπάντ ότι δεν πρέπει να εξάγει την τρομοκρατία στην Ινδία, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε