Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ένοχος ο πρίγκιπας για τη δολοφονία του βοηθού του

Το θύμα είχε βρεθεί στραγγαλισμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μοιραζόταν με τον πρίγκιπα. Το πρόσωπό του είχε δαγκωματιές.

Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας, που κατηγορείται ότι χτύπησε και στραγγάλισε ένα βοηθό του σε μεγάλο ξενοδοχείο του Λονδίνου, κρίθηκε σήμερα ένοχος από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι.

Ο Σαούντ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νασίρ αλ Σαούντ, 34 ετών, εγγονός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Μπάνταρ Αμπντουλάχ Αμπντουλαζίζ, 32 ετών, στις 15 Φεβρουαρίου σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Landmark στο δυτικό Λονδίνο. Η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το θύμα είχε βρεθεί στραγγαλισμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μοιραζόταν με τον πρίγκιπα. Το πρόσωπό του είχε δαγκωματιές και το σώμα του έφερε σημάδια από πολλά χτυπήματα.

Ο πρίγκιπας είχε ήδη χτυπήσει πολλές φορές τον βοηθό του στο παρελθόν, ενώ τον Ιανουάριο καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχέιου να βιαιοπραγεί εναντίον του.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα οι δύο άνδρες ήταν “φίλοι και ίσοι”, ετεροφυλόφιλοι και οι δύο, όμως σύμφωνα με τον εισαγγελέα “είναι προφανές” ότι ο πρίγκιπας “είτε είναι ομοφυλόφιλος, είτε παρουσιάζει ομοφυλοφιλικές τάσεις”.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα ζήτησαν η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, διότι η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα που στη Σαουδική Αραβία και τιμωρείται με θάνατο.

Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Λέντλο επεσήμανε ότι ο πρίγκιπας δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στην πατρίδα του σύντομα και ότι αν εκτιμά ότι διατρέχει πραγματικό κίνδυνο στην πατρίδα του μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε