Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ενστάσεις για την εκταμίευση επιπλέον ποσού για την Ελλάδα εκφράζει βουλευτής του CDU

Ενστάσεις για την εκταμίευση επιπλέον ποσού για την Ελλάδα εκφράζει βουλευτής του CDU

Βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών ζητεί να εξεταστεί εάν η εκταμίευση επιπλέον ποσού για την Ελλάδα αντιβαίνει τους κανονισμούς της Μπούντεσταγκ.

Ενστάσεις ως προς το ποσό που πρόκειται να εκταμιεθεί για την Ελλάδα εκφράζει ο βουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Μάνφρεντ Κόλμπε και ζητεί να εξεταστεί αν το επιπλέον ποσό των πιστώσεων αντιβαίνει τις διατάξεις του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, “αποφασίσαμε τη χορήγηση 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ, τώρα πρόκειται να εκταμιευθούν 49,1 δισεκατομμύρια”.

Σύμφωνα με το βουλευτή, το γεγονός αυτό, συνιστά παραβίαση των κανονισμών εκ μέρους της κυβέρνησης, εφόσον απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της Βουλής.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, ο κ. Κόλμπε ζητεί “να εξεταστεί, εάν καθίσταται αναγκαία μια νέα έγκριση από την πλευρά του γερμανικού κοινοβουλίου και εάν η γερμανική κυβέρνηση υποσχέθηκε τη χορήγηση μεγαλύτερου χρηματικού ποσού προς την Ελλάδα, από αυτό που ενέκρινε η Βουλή της χώρας”.

Διαβάστε

Ανάσα για την Ελλάδα! Δόση μαμούθ 52,5 δις ενέκρινε το Eurogroup – Τα πρώτα 34,4 την άλλη εβδομάδα!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε