Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εντάλματα σύλληψης για 11 Ευρωπαίους εκδίδει το Ντουμπάι

Στο βίντεο της δολοφονίας έχουν καταγραφεί οι ύποπτοι. ΦΩΤΟ REUTERS
Στο βίντεο της δολοφονίας έχουν καταγραφεί οι ύποπτοι. ΦΩΤΟ REUTERS

Φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς.

 Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ, βρέθηκε νεκρός σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι τον περασμένο μήνα και η παλαιστινιακή ισλαμική μαχητική οργάνωση επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία στο εβραϊκό κράτος.

Οι ύποπτοι είναι από τη Βρετανία, τη Ιρλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντουμπάι, Ντάχι Χαλφάν Ταμίμ. Μία είναι γυναίκα. Ένας κύριος ύποπτος, ο οποίος φέρει γαλλικό διαβατήριο, έφυγε από το Ντουμπάι για το Μόναχο μέσω Κατάρ μετά τη δολοφονία, πρόσθεσε.

“Δεν αποκλείουμε την (ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών) Μοσάντ, αλλλά όταν συλλάβουμε τους υπόπτους αυτούς θα ξέρουμε ποιος ήταν ο ιθύνων νους. Δεν έχουμε εκδώσει ακόμη εντάλματα σύλληψης, αλλά θα το κάνουμε σύντομα”, είπε. 

Ο Ταμίμ είπε πως η αστυνομία έχει συλλάβει δύο Παλαιστινίους οι οποίοι φέρονται να παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη στη δολοφονία του Μαμπχούχ. Η τηλεόραση του Αλ Αραμπίγια ανέφερε πως οι δύο Παλαιστίνιοι παραδόθηκαν από την Ιορδανία.

Οι 11 είχαν νοικιάσει ένα δωμάτιο απέναντι από εκείνο του Μαχμπούχ περίπου την ώρα του θανάτου του. Όλοι τους φέρονται να έχουν εγκαταλείψει το Ντουμπάι.”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε