Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ένταση στο κέντρο της Ιερουσαλήμ

Ένταση στο κέντρο της Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της Ιερουσαλημ,  για δεύτερη ημέρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην Πλατεία των Τζαμιών και σε παλαιστινιακές συνοικίες.

Η ένταση δεν έχει περάσει. Οι περιορισμοί που επέβαλε η αστυνομία όσον αφορά στην πρόσβαση στην πλατεία αυτή, παραμένουν.

Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους μουσουλμάνους άνω των 50 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι είναι Αραβες πολίτες του Ισραήλ ή κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της Ιερουσαλήμ που προσαρτήθηκε στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967.

Η αστυνομία έχει επίσης επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση στον τρίτο ιερό τόπο του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα, στους εβραίους και τους χριστιανούς επισκέπτες.

Τα μέτρα αυτά έγιναν για να αποτραπούν νέες ταραχές στην Πλατεία και στην Παλιά Πόλη και για να προστατευτούν οι Εβραίοι πιστοί που έρχονται να προσευχηθούν στο Τείχος των Δακρύων, από πέτρες που μπορεί να εκτοξευθούν εναντίον τους.

«Δυο χιλιάδες άνδρες, αστυνομικοί και συνοριακοί φρουροί, έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να αποτρέψουν τυχόν συγκρούσεις με Παλαιστινίους»,δήλωσε ισραηλινός εκπρόσωπος.

Η πορεία αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Γιορτής των Σκηνών (Σουκότ), σε ανάμνηση της διαμονής των Εβραίων στην έρημο μετά την έξοδό τους από την Αίγυπτο.
Θα περάσει από όλες τις αραβικές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε