Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εντολή για παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου

Εντολή για παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2010 | 10:56
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2010 | 10:56

ΗΠΑ και Γερμανία ανακοίνωσαν ότι δεν βλέπουν να υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Τεχεράνη θα κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ έδωσε σήμερα εντολή στην Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του Ιράν να αρχίσει να εργάζεται για την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου σε ποσοστό 20% για ένα ερευνητικό αντιδραστήρα στη Τεχεράνη,προκαλώντας αμφιβολίες σχετικά με τις προοπτικές για μία συμφωνία ανταλλαγής με τη Δύση.

"Ζήτησα απο δόκτορα Σαλέχι να αρχίσει την εργασία για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 20% χρησιμοποιώντας τις συσκευές φυγοκέντρισης",είπε ο ιρανός πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε απο την κρατική τηλεόραση,αναφερόμενος στον Αλί Ακμπάρ Σαλέχι επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν διορία δύο με τρεις μήνες(για να ολοκληρώσουν μία συμφωνία για ανταλλαγή ουρανίου).Εάν δεν υπάρξει συμφωνία θα αρχίσουμε εμείς την παραγωγή ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού,είπε ο ιρανός πρόεδρος εγκαινιάζοντας μία έκθεση για την τεχνολογία laser.Tόνισε ακόμη ότι το Ιράν έχει την δυνατότητα να εμπλουτίσει ουράνιο χρησιμοποιώντας τεχνολογία laser,αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες.   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο