Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έως το 2013 θα εξαλείψει τη Μαφία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δηλώνει αποφασισμένος να εξαφανίσει κάθε ίχνος της Μαφίας. Δύσκολο εγχείρημα!

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno δήλωσε ότι θέλει να εξαλείψει τη Μαφία ως το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής, το 2013.

 “Η Μαφία είναι ένα παθολογικό φαινόμενο το οποίο θέλουμε να νικήσουμε οριστικά ως το τέλος της θητείας της Βουλής”, είπε ο Μπερλουσκόνι στη συνέντευξη που έδωσε τηλεφωνικά από τη βίλα του έξω από το Μιλάνο, όπου αναρρώνει μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 13 Δεκεμβρίου.

“Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, παρά τις κατηγορίες που διατυπώνονται κατά του πρωθυπουργού, καμμία κυβέρνηση στην ιστορία της (ιταλικής) δημοκρατίας δεν έδρασε με τόση αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων”, υποστήριξε.

Ο Γκασπάρε Σπατούτσα, ένας μετανοημένος μαφιόζος, καταθέτοντας στις αρχές του μήνα στη δίκη του Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι, γερουσιαστή της ιταλικής κεντροδεξιάς και στενού φίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι οι δύο άνδρες υπήρξαν πολιτικοί συνομιλητές της Μαφίας τη δεκατία του ’90.

Ο Μπερλουσκόνι, διαψεύδοντας τις κατηγορίες, τις είχε χαρακτηρίσει “ως την πιο απίστευτη και ποταπή επίθεση που υπέστη τα τελευταία χρόνια”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε