Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έπαιζαν με την ασφάλεια των θεατών σε συναυλία της Μαρινέλλας

Σε «κλουβί» οι θεατές σε συναυλία της Μαρινέλλας στην Κύπρο. Χωρίς ασφάλεια, ασθενοφόρα και εξόδους κινδύνου. Οι θέσεις δεν ήταν αριθμημένες «σκοπίμως για να μπορούν να πωλούν όσα εισιτήρια θέλουν»
Δυσφορία προκλήθηκε χθες βράδυ στην προγραμματισμένη συναυλία της μεγάλης τραγουδίστριας Μαρινέλλας στο Σκαλί Αγλατζιάς στην Λευκωσία όταν οι θεατές διαπίστωσαν προς μεγάλη τους έκπληξη, ότι οι διαθέσιμες θέσεις ήταν πολύ λιγότερες από τα εκδοθέντα εισιτήρια. Το ενδεχόμενο ατυχήματος δεν ήταν καθόλου απομακρυσμένο αφού διακυβευόταν η ασφάλεια των θεατών, πράγμα που, όπως φάνηκε, δεν θορύβησε καθόλου τον διοργανωτή που εξέδιδε «αβέρτα» εισιτήρια.
 
Όπως μεταδίδει το Sigmalive από το πρωί δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και καταγγελίες που αναφέρουν ότι η κατάσταση που επικράτησε στο σημείο ήταν πραγματικά ανυπόφορη.
 
Οι θεατές οι οποίοι βρίσκονταν σαν σε κλουβί, διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο και διερωτήθηκαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που ξεσπούσε πυρκαγιά ή λάμβανε χώρα οποιοδήποτε άλλο ατυχές γεγονός.
 
«Θα εγκλωβιζόμασταν και θα μας ποδοπατούσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας θαμώνας. Επίσης, σύμφωνα με άλλη καταγγελία οι έξοδοι κινδύνου ήταν ερμητικά κλειστές, αφού ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος.
 
Στις 9 περίπου το βράδυ οι είσοδοι είχαν κλείσει με κάγκελα, με αποτέλεσμα να μείνουν έξω 400 περίπου κάτοχοι εισιτηρίων, γεγονός που καταδεικνύει ακριβώς ότι εκδόθηκαν πολύ περισσότερα εισιτήρια, από όσα αναλογούσαν στις διαθέσιμες θέσεις.
 
Πολλοί από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο, που στοίχιζε 55 ευρώ και την είσοδο στο σκαλί Αγλατζιάς, όχι μόνο δεν βρήκαν θέση να καθίσουν, αλλά δεν ήταν καν σε θέση να κινηθούν.
 
Ο κόσμος που έμεινε έξω, αγανακτισμένος και ταλαιπωρημένος από αυτή την εξέλιξη, άρχισε να δυσανασχετεί αρχικά και στη συνέχεια να φωνάζει, να κουνά τα κάγκελα και να ζητά το δίκιο του. Άλλοι επέλεξαν να λάβουν πιο «δραστικά» μέτρα πηδώντας πάνω από τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους, για να περάσουν με αυτό τον τρόπο στον κυρίως χώρο της συναυλίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους που μπήκαν πηδώντας τα κάγκελα στο σημείο της συναυλίας, δεν ήταν καν κάτοχοι εισιτηρίου.
 
Νεότερη μαρτυρία αναφέρει ότι επρόκειτο για τη «χειρότερη συναυλία σε θέμα οργάνωσης, αν εξαιρέσουμε την καταπληκτική ερμηνεία της Μαρινέλλας». Ακόμα και η πρόσβαση στις τουαλέτες ήταν δύσκολη έως ακατόρθωτη, αφού υπήρχε κόσμος, καρέκλες και σκαμνάκια παντού.
 
Αξιοσημείωτη η παρατήρηση από θεατή, ότι οι θέσεις δεν ήταν αριθμημένες «σκοπίμως για να μπορούν να πωλούν όσα εισιτήρια θέλουν»
 
Κόσμος καθόταν στην κορυφή του αμφιθεάτρου, με κίνδυνο να πέσει κάτω, αναφέρει η ίδια καταγγελία, προσθέτοντας ότι αν πάθαινε κάτι κάποιος δεν θα μπορούσε να βγει εγκαίρως από το χώρο. «Έπεφτε κόσμος πάνω μας, σκόταφταμε ο ένας πάνω στον άλλον, ήταν τραγικά», καταλήγει.
 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη συναυλία παρευρέθηκε αντιπρόσωπος μεγάλης διεθνούς εταιρείας βαθμολογήσεων, η οποία έκρινε την οργάνωση της εκδήλωσης πολύ αρνητικά. Η ίδια αντιπρόσωπος τόνισε επίσης ότι οι διοργανωτές «φέρθηκαν άπληστα και θυσίασαν στο βωμό του χρήματος την ασφάλεια του κοινού».
 
Μέχρι τις 5μιση το απόγευμα(η συναυλία άρχισε στις 9 το βράδυ), πωλούσαν ακόμα εισιτήρια.
 
Πνέει τα μένεα ο Δήμαρχος Αγλατζιάς
 
Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Αντρέας Πέτρου, φανερά ενοχλημένος από την τροπή των πραγμάτων, δήλωσε στο Sigmalive ότι ο δήμος ενοικίασε το χώρο όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Οι διοργανωτές γνώριζαν πόσες θέσεις ήταν διαθέσιμες, ανέφερε ο δήμαρχος, επιβεβαιώνοντας το επιβεβαιωμένο, ότι δηλαδή υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος από όσο θα έπρεπε. Στη συνέχεια, ο κ. Πέτρου, σύμφωνα με τον ίδιο, κάλεσε τον διοργανωτή και του ζήτησε να διώξει τον κόσμο που έμεινε έξω και την επομένη να τους επιστρέψει τα λεφτά τους.
 
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όταν ένας από τους θεατές ζήτησε κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας για να ζητήσει πίσω τα χρήματα του, του δόθηκε το τηλέφωνο ενός άλλου…θαμώνα, γεγονός που διαπίστωσε αργότερα στην προσπάθεια του να έρθει σε επαφή με κάποιον από τους διοργανωτές.
 
«Το ουσιώδες είναι ότι η MEGA Παραγωγές γνώριζαν πόσες θέσεις υπήρχαν και έκοψαν περισσότερα εισιτήρια», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν προτίθεται να μείνει άπραγος και θα προβεί σε γραπτές παραστάσεις για να καταγγείλει το ζήτημα.
 
«Γνώριζαν πόσες θέσεις υπήρχαν», καταγγέλλει ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι «όταν ρώτησα τον διοργανωτή πόσα εισιτήρια εξέδωσε, μου απάντησε ότι έκοψε περίπου 200 εισιτήρια περισσότερα, αλλά αργότερα διαπίστωσα ήταν πολύ περισσότερα από 200», κατέληξε ο δήμαρχος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε