Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επεισόδια και συλλήψεις στην Τουρκία

Αρκετοί τραυματίστηκαν και περίπου 40 συνελήφθησαν σε επεισόδια που συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές.

Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, και περίπου 40 συνελήφθησαν σε αρκετά επεισόδια που συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πιο σημαντικό περιστατικό σημειώθηκε σε συνοικία της Άγκυρας, όταν μια ομάδα επιτέθηκε βίαια σε υποστηρικτές του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατηγορώντας τους για νοθεία σε εκλογικό τμήμα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Πέντε άνθρωποι γρονθοκοπήθηκαν και η αστυνομία χρειάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος, προσέθεσε το Ανατολή.

Δεκατέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στο επεισόδιο αυτό.

Παράλληλα η αστυνομία συνέλαβε 34 ανθρώπους στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι. Οι συλληφθέντες “ασκούσαν πιέσεις”, σύμφωνα με το Ανατολή, σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν ανεξάρτητους υποψηφίους που κατέβασε ένας φιλοκουρδικός σχηματισμός.

Στο Βιρανσεχίρ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ένας ανεξάρτητος βουλευτής που κατέβαινε στις εκλογές επιτέθηκε σε δύο αξιωματικούς της αστυνομίας, σύμφωνα με το Ανατολή.

Διαβάστε επίης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε