Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επεισόδια και τραυματισμοί στο Μπέλφαστ

Επεισόδια και τραυματισμοί στο Μπέλφαστ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.01.2013 | 10:18
Πρώτη δημοσίευση: 05.01.2013 | 10:16

Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πολλοί πολίτες συνελήφθησαν την Παρασκευή στο Μπέλφαστ, στη διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του δημάρχου της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας σχετικά με τη βρετανική σημαία.

«Η αστυνομία δέχτηκε επίθεση από ένα πλήθος περισσοτέρων των 300 ανθρώπων που εκτόξευσαν μολότωφ και τούβλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας, δηλώνοντας ότι «μερικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πολλά άτομα συνελήφθησαν» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στις 3 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέλφαστ, που είναι η πρωτεύουσα της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας, ψήφισε μια απόφαση με την οποία η βρετανική σημαία δύναται, να μην κυματίζει πλέον μόνιμα στο δημαρχείο.

Η δημοτική απόφαση είχε ως αποτέλεσμα επανειλημμένη έκρηξη βίας από «νομιμόφρονες» προτεσταντικές ομάδες οι οποίες υπερασπίζονται την ένωση της Βόρειας Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βόρεια Ιρλανδία έχει βιώσει τριάντα χρόνια θρησκευτικής βίας, διάστημα κατά το οποίο έχουν σκοτωθεί 3500 άνθρωποι. Παρά την ειρηνευτική συμφωνία του 1998, η οποία δημιούργησε ένα καταμερισμό εξουσιών μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, σποραδικά επεισόδια και βίαιες πράξεις, εξακολουθούν να σημειώνονται στην επαρχία.

Διαβάστε
Στις φλόγες η Τασμανία - Πληροφορίες για ένα νεκρό   Διαδώστε αυτό το άρθρο