Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επεισόδια με 13 νεκρούς στη Νιγηρία

Επεισόδια με 13 νεκρούς στη Νιγηρία

Τον Ιανουάριο περισσότερα από 400 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα βίαια αυτά επεισόδια.

Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ένα χωριό κοντά στη πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας,μία περιοχή όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε βίαια επεισόδια εφέτος,μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του κρατιδίου του Οροπεδίου,που επικαλείται δήλωση του προέδρου του τοπικού δημοτικού συμβουλίου,η επίθεση εναντίον του χωριού στην περιοχή Ριγιόμ,30 χιλιόμετρα νότια της πόλης Τζος,σημειώθηκε στις 02:30 ώρα Ελλάδας και μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.

“Ακούσαμε ότι ενα χωριό δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ”,ανέφερε προς το πρακτορείο Ρόιτερ εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Τζος και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία απέστειλε μία ομάδα εθελοντών στο χωριό.Ο στρατός δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι σημειώθηκε επίθεση. “Μέχρι τώρα ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στη περιοχή δεν έστειλε καμία πληροφορία”,ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Γκαλαντίμα Σεκάρι.

Το κρατίδιο του Οροπεδίου του οποίου πρωτεύουσα είναι η Τζος βρίσκεται στο σταυροδρόμι του μουσουλμανικού βορά και του χριστιανικού νότου της Νιγηρίας.Τέσσερις ημέρες συγκρούσεων γύρω από την Τζος μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών για τον έλεγχο των εύφορων εδαφών είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του πάνω από 400 άτομα τον Ιανουάριο σύμφωνα με ηγέτες της τοπικής κοινότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε