Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επεισόδια στην Ιερουσαλήμ

Επεισόδια στην Ιερουσαλήμ
Από τις σημερινές ταραχές που προκλήθηκαν με την έφοδο των Ισραηλινών στρατιωτών σε καταυλισμό Παλαιστινίων. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 18:49
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 18:40

Οι ταραχές προκλήθηκαν όταν Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν Παλαιστινίους σε προσφυγικό καταυλισμό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας για τον εντοπισμό φοροφυγάδων συνέλαβαν 11 Παλαιστινίους σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεκάδες αστυνομικοί εισέβαλαν με τζιπ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον παλαιστινιακό καταυλισμό, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σαμουέλ Μπεν Ρουμπί. Νεαροί Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τους και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να τους αντιμετωπίσουν.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για οικονομικές απάτες, για αποφυγή καταβολής των δημοτικών τελών και για συμμετοχή σε "εγκληματικές ενέργειες και διασάλευση της δημόσιας τάξης".

"Θέλουμε να βάλουμε λίγη τάξη" στον καταυλισμό, είπε ο Μπεν Ρουμπί διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει "όσο διάστημα χρειαστεί".

Κάτοικοι του καταυλισμού είπαν ότι οι συλλήψεις αφορούν Παλαιστίνιους εργαζόμενους από τη Δυτική Όχθη που ζουν στο καταυλισμό αλλά δεν έχουν άδεια παραμονής. Οι Παλαιστίνιοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έχουν ισραηλινές ταυτότητες που τους επιτρέπουν να εργάζονται στο Ισραήλ, ενώ της Δυτικής Όχθης πρέπει να διαθέτουν ειδική άδεια που όμως χορηγείται σε ελάχιστα άτομα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο