Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Επεισόδια στην Ουγγαρία: Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον μεταναστών! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς μετέδωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με τη στήριξη ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων με θωρακισμένα οχήματα και αντλίες νερού υπό πίεση, εφόρμησαν εναντίον μιας ομάδας μεταναστών στο σημείο διέλευσης του Ρόζκε.

Οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στη σερβική πλευρά, πίσω από το μεταλλικό φράκτη που κατασκεύασαν οι ουγγρικές αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθε αντιμέτωπη με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.

Ένας αξιωματούχος ωστόσο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στο σημείο επισήμανε ότι οι μετανάστες δεν φάνηκαν να παραβιάζουν την πύλη.




Ένας εκπρόσωπος τύπου της ουγγρικής κυβέρνησης είπε ότι οι μετανάστες «ήταν οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους».

Δημοσιογράφοι όμως του πρακτορείου Ρόιτερς δεν είδαν οπλισμένους μετανάστες, αν και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνεται μια ομάδα ανθρώπων να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

«Η αστυνομία λαμβάνει νόμιμα και αναλογικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα του ουγγρικού κράτους και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισαν οι αρχές σε μια ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 500 μετανάστες παραμένουν στο σημείο, μεταξύ αυτών 300 που συμμετείχαν στα επεισόδια φωνάζοντας «ελευθερία-ελευθερία», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δύο ελικόπτερα, ένα στρατιωτικό και ένα της αστυνομίας, υπερίπτανται στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε