Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν τον δολοφόνο της Τουλούζ; – Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας 24χρονος άνδρας, που ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με την αλ Κάιντα συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία μετά από επιχείρηση σε συνοικία της Τουλούζ. Δυο αστυνομικοί τραυματίες από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Από την ημέρα που ο «δολοφόνος με το σκούτερ» σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ, σκοτώνοντας τρία παιδιά και έναν ραβίνο, η γαλλική αστυνομία είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Λίγο πριν το ξημέρωμα της Τετάρτης, ξεκίνησε η επιχείρηση της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας στη συνοικία Croix-Daurade της Τουλούζ. Όλα άρχισαν όταν ο 24χρονος άνδρας που θεωρείται ύποπτος εντοπίστηκε από την αστυνομία. Αυτοαποκαλέστηκε μέλος της Αλ Κάιντα και… άρχισε το ανθρωποκυνηγητό.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί. Ο ύποπτος βρήκε καταφύγιο σε μια μονοκατοικία, χωρίς όμως να πάρει ομήρους. Συνομιλώντας με άνδρες της RAID, ο ύποπτος είπε ότι πέρασε μεγάλο διάστημα στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, περικύκλωσε το κτίριο και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Η αστυνομία πιστεύει πως έχει εντοπίσει τον άνθρωπο που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ την περασμένη Δευτέρα, ενώ ευθύνεται και για το θάνατο στρατιωτών στην πόλη Μοντομπάν.

Πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο πως ο 24χρονος μαζί με άλλα δυο άτομα, βρίσκονταν καιρό στο στόχαστρο της αστυνομίας, για τις επιθέσεις στη βάση αλεξιπτωτιστών. Όμως ένα νέο στοιχείο που προέκυψε, τον έκανε Νο1 ύποπτο.

Την ίδια ώρα, οι σοροί των θυμάτων του «δολοφόνου με το σκούτερ» έφτασαν τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ. Το αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών El Al, στο οποίο επέβαιναν επίσης 50 συγγενείς των θυμάτων και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 05:45′ στο διεθνές αεροδρόμιο της ισραηλινής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζ;

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζ! – 4 οι νεκροί

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε